Ga direct naar inhoud

MA RA TH ON meer dan 100.000 lopers

10 juni 2020

Het evenement MA RA TH ON was, met meer dan 106.000 geregistreerde lopers uit 100 verschillende landen, een ongekend succes. MA RA TH ON werd gelanceerd om hardlopers een positieve stimulans te geven en een kans te bieden om op een veilige manier samen hard te lopen.


Concept van MA RA TH ON

MA RA TH ON werd gelanceerd door het NN Running Team in samenwerking met Maurten en NN-Group. Mensen konden zich aanmelden om de marathonafstand te lopen in estafettevorm in teams van vier. Elk teamlid moest 10,5 km lopen en zijn run via Strava vastleggen. De gecombineerde tijden vormden de finishtijd van elk team, deze konden worden bijgehouden op een speciaal ontwikkeld leaderboard op www.nnrunningteam.com/marathon. Om het nog interessanter te maken, had elk team kans om gekoppeld te worden aan een topatleet van het NN Running Team, zoals Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Geoffrey Kamworor, Joshua Cheptegei, Bashir Abdi en Abdi Nageeye.

Duizelingwekkende afstand van 21 rondjes om de wereld

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat zoveel professionele atleten zich aansloten bij een virtuele wedstrijd om samen met fans uit de hele wereld hard te lopen. De respons van de running community op MA RA TH ON is ongekend. Samen liepen alle deelnemers bij elkaar opgeteld een duizelingwekkende afstand van zo’n 21 rondjes om de wereld. In totaal werd er 842.658 kilometer gelopen! Niet alleen het aantal deelnemers overtrof de verwachtingen, maar ook de betrokkenheid Op social media werden duizenden berichten gedeeld met de hashtag #RUNASO

Reacties van de deelnemers

"We hadden een flinke dosis teamspirit nodig, maar met zijn vieren gingen we de MA RA TH ON uitdaging van het NN Running Team en Maurten aan. In estafettevorm hebben we samen 42,2 kilometer afgelegd. Grote stimulans is dat alles makkelijker is als je op elkaar vertrouwt. We konden niet schouder aan schouder rennen, maar we renden van hart tot hart."

Teamlid van Eliud Kipchoge

"Ik heb geen woorden om mijn emotie te beschrijven. Het overtreft de verwachting van elke amateur atleet. Het was een enorme eer om deel uit te maken van Eliud's team."

Teamlid van Kenenisa Bekele

"Ik liep vanmiddag mijn 10.5k met veel wind in 44.07 en ik ben zeer tevreden. Kenenisa was constant in mijn gedachten en dat heeft me erg geholpen."

Verbondenheid van hardlopers over de hele wereld

We zijn trots op de verbondenheid die we afgelopen dagen gezien hebben tussen al die hardlopers over de hele wereld. Voor zowel de atleten als de fans was het een fantastische ervaring om samen in een team te zitten.

Jos Hermens, directeur van de NN Running Team: "Hardlopen is echt een universele sport, vandaag toont dat meer dan ooit. Dit evenement heeft mensen van alle nationaliteiten, van alle niveaus, allemaal met verschillende motivaties, in een gedeelde liefde voor hardlopen samengebracht. Dit is één van de meest uitdagende tijden die we als samenleving hebben meegemaakt. We vechten samen voor onze gezondheid, we vechten samen voor een groter doel. Hardlopen brengt mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden samen, het is bijzonder om te zien dat sport deze impact kan hebben. Ik ben er trots op dat enkele van de beste atleten ter wereld, samen liepen met recreanten uit verschillende continenten en lieten zien dat we echt één zijn."
Het evenement kreeg ook steun van de bredere sportgemeenschap. Voetbalclub Tottenham Hotspur F.C. moedigde Eliud Kipchoge en de club supporters aan om de uitdaging aan te gaan, terwijl ook ultra-running legende Killian Jornet iedereen aanspoorde om de 10,5 km te voltooien.

Eliud Kipchoge: we are one

Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Eliud Kipchoge: "Als hardlopers hebben we het gevoel van opwinding en nerveuze energie gemist terwijl we samen op de startlijn met duizenden deelnemers aan het wachten zijn. We hebben het teamwork en kameraadschap gemist die je krijgt na het samen voltooien van een marathon. Dit weekend waren we in staat om dat gevoel van opwinding en hoop weer te recreëren. Mensen van over de hele wereld, van alle nationaliteiten, achtergronden en religies, stonden alleen op hun eigen startlijn, maar wel verenigd. Iedereen die zijn eigen 10,5 km liep, maakte deel uit van een team en hebben samen een marathon voltooid in dit wereldwijde evenement. Mijn teamgenoten en ik bedanken jullie, ‘we are one’. Blijf hardlopen."

Abdi Nageeye: kwestie van tijd en dan staan we weer echt samen aan de start!

Nederlands recordhouder op de marathon Abdi Nageeye voegt daar aan toe: “Dat tienduizenden hardlopers meededen gaf me echt een heel goed gevoel. Het is een kwestie van tijd voordat we weer echt samen aan de start staan!”

Meer events waarbij we elite met recreanten verbinden

"Wat we dit weekend hebben meegemaakt, gaat over een wereld van gezamenlijk hardlopen en het delen van waar sport voor staat - plezier hebben en samenkomen.
Ik hoop dat we in de nabije toekomst de kans krijgen om meer van dit soort evenementen te organiseren, waarbij we de elite verbinden met recreanten. Met afgelaste races over de hele wereld, is dat het minste wat we kunnen doen." aldus Olof Sköld, CEO Maurten.

Overweldigd door het succes

Remco Barbier, Head of Branding NN Group: "We zijn overweldigd door het succes van dit virtuele evenement en door alle positieve reacties op sociale media. Veel hardlopers voelden zich verbonden door #runasone. Hardlopen is een van de meest toegankelijke en beoefende sporten ter wereld, en door samen te rennen met zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende plaatsen, hebben we samen laten zien dat we meer kunnen bereiken. Hardlopen is een teamsport, net als het leven!"

Bekijk de lanceringvideo en alle andere visuals,.

Voor meer informatie en beelden achter de schermen ga naar nnrunningteam.com of bezoek onze social media kanalen.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie