Ga direct naar inhoud

Joshua Cheptegei breekt 5km Wereldrecord

17 februari 2020

Joshua Cheptegei (UGA) heeft afgelopen zondag in Monaco een nieuw wereldrecord gevestigd op de 5km. Cheptegei finishte de Monaco Run 5km in een tijd van 12 minuten en 51 seconden. Hij nam daarmee een indrukwekkende 27 seconden van het vorige wereldrecord af, dat op naam stond van Rhonex Kipruto (KEN) met 13:18.

Een juichende Cheptegei zei kort na de race: "Wow, dit is echt geweldig. Ik had 13 minuten in mijn gedachten vandaag dus toen mijn benen goed voelde tijdens de race heb ik besloten om er echt voor te gaan. Om zoveel seconden van het record af te lopen, maakt me erg blij en is een geweldige eerste test voor mij in een belangrijk seizoen."

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.