Ga direct naar inhoud

Cheptegei verbetert wereldrecord in Valencia

8 okt 2020

Joshua Cheptegei (Oeganda) van het NN Running Team is gisterenavond in Valencia geslaagd in zijn poging om het wereldrecord op de 10.000 m te verbreken. Op NN Valencia World Record Day liep hij een mondiale toptijd van 26:11:00. In een oogverblindende race verbrak Joshua Cheptegei van het NN Running Team het wereldrecord op de 10.000 meter met meer dan zes en een halve seconde.


Schitterend seizoen

De 24-jarige Oegandees beleeft een schitterend seizoen en gaf op NN Valencia World Record Day opnieuw een glorieuze demonstratie van zijn geweldige uithoudingsvermogen. Hij legde de afstand van 25 ronden af in een tijd van 26:11.00. Het oude record van 26:17.53 stond al 15 jaar op naam van Kenenisa Bekele.

Joshua is in uitstekende vorm. In augustus haalde Joshua al 1,99 seconde van Kenenisa's wereldrecord af op de 5000 meter, met een verbluffende 12:35.36 in Monaco. Omdat Joshua zo uitstekend in vorm is, organiseerden het NN Running Team, Global Sports Communication en SD Correcaminos gezamenlijk NN Valencia World Record Day. En met succes, want Joshua voegde gisteren in het Turia Stadion het wereldrecord op de 10.000 meter toe aan zijn steeds indrukwekkender wordende CV.
Daarmee voegt hij zich nu bij enkele van de all-time grootheden die eigenaar waren van het wereldrecord op de 10.000 meter, zoals Emil Zatopek, Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele.

"Het is een geweldig moment voor mij om het wereldrecord te breken", zei Cheptegei, die ook het wereldrecord op de 5 km en 15 km op de weg heeft. “Ik wilde de sportliefhebbers van de wereld laten zien dat de baan spannend is. Ik wilde de verwachtingen van de Wereldrecorddag in Valencia verhogen en ik ben blij dat ik mijn droom heb waargemaakt. "

Ik wilde de verwachtingen van de Wereldrecorddag in Valencia verhogen en ik ben blij dat ik mijn droom heb waargemaakt.

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.