Ga direct naar inhoud

Björn Koreman tekent bij het NN Running Team

14 jan 2021

Atleet Björn Koreman sluit per 14 januari aan bij het NN Running Team. De 29-jarige Koreman is naast Abdi Nageeye en Roy Hoornweg de derde Nederlandse loper in het internationale team. Koreman, die afgelopen jaar nog de Olympische marathon limiet liep, wordt onder meer teamgenoot van wereldtoppers als Eliud Kipchoge, Joshua Cheptegei en Kenenisa Bekele. Het persoonlijk record van Koreman op de marathon staat op 2:11:07.

Van ongezond naar sportief

Björn Koreman gooide zeven jaar geleden drastisch het roer om van een ongezonde leefstijl naar een sportief en gezond leven. De resultaten daarvan ziet hij momenteel terug met een nieuw persoonlijk record, een olympische limiet en nu ook de toetreding tot het NN Running Team, waarmee hij toegang krijgt tot de absolute top in de marathonwereld. Afgelopen december snoepte Koreman in Wenen ruim zes minuten van zijn oude toptijd af. Met een tijd van 2:11:07 minuten dook hij 23 seconden onder de Olympische limiet die staat op 2:11:30. Koreman ziet ruimte voor verbetering en kijkt uit naar wat zijn nieuwe teamomgeving hem kan bieden richting de Olympische Spelen, deze zomer in Tokyo.

Koreman is verheugd om deel uit te maken van het NN Running Team: “Het betekent enorm veel voor me om lid te zijn van het NN Running Team. Het team geeft mij zoveel inspiratie en motivatie om het beste uit mezelf te halen. Door met elkaar samen naar doelen te werken, kan dat heel veel moois opleveren.”

Olympische marathon ticket

Voor sponsor NN Group is het belangrijk dat ook Europese atleten gebruik kunnen maken van de expertise en ervaring van het NN Running Team.

Remco Barbier, Head of Branding NN Group, vertelt: “Als supporter van alle hardlopers willen we natuurlijk ook graag Nederlandse topatleten ondersteunen. We zijn ontzettend trots dat Björn de derde Nederlander is die voor het NN Running Team uitkomt. Veel atleten in het team zijn sneller gaan lopen door beter met elkaar samen te werken. We zijn erg benieuwd naar de progressie die Björn gaat maken.”

Wanneer Koreman zijn debuut in het tenue van het NN Running Team gaat maken, is nog niet bekend: “We zijn nu druk bezig met mijn schema ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Maar ik kan niet wachten om voor het eerst officieel het oranje-wit van het NN Running Team te dragen. Ik hoop in 2021 sowieso nog een stukje harder te lopen dan 2:11:07 en uiteraard ga ik dus ook voor Olympische marathon ticket.”

Ook Jos Hermens, directeur van het NN Running Team, is blij dat er nog een Nederlander aan het team wordt toegevoegd: “Voor Nationale-Nederlanden als sponsor maar ook voor ons als Nederlandse organisatie is het natuurlijk fantastisch om een atleet als Björn te gaan helpen bij het waarmaken van zijn Olympische ambities. Ik hoop daarnaast dat zijn verhaal een inspiratie kan zijn voor mensen en laat zien dat wanneer je gezonder gaat leven je grote ambities kunt nastreven.”

Het betekent enorm veel voor me om lid te zijn van het NN Running Team. Het team geeft mij zoveel inspiratie en motivatie om het beste uit mezelf te halen. Door met elkaar samen naar doelen te werken, kan dat heel veel moois opleveren.

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie