Ga direct naar inhoud

Eliuds Dagboek
Deel 9

Hallo iedereen,

In mijn laatste dagboekverslag wil ik graag meer vertellen over wat ik verwacht van de week voor de INEOS 1:59 Challenge.
Wie mijn eerdere verslagen heeft gelezen, weet intussen dat mijn voorbereiding voor de INEOS 1:59 Challenge in de meeste opzichten niet verschilt van die voor elke andere marathon.

Maar er zijn wel degelijk verschillen, vooral omdat het in Wenen helemaal niet zeker is dat ik op een bepaalde dag loop. Voor een gewone wedstrijd, of het nu de marathon van Londen of Berlijn is, of zelfs die van de Olympische Spelen, weet ik vele maanden van tevoren al precies op welke dag ik moet lopen.

Maar omdat de organisatoren van de INEOS 1:59 Challenge het hele tijdvak van 12-20 oktober hebben vastgelegd om mij de kans te geven onder de best mogelijke omstandigheden te lopen, moet ik een flexibele instelling hebben - maar me ook voorbereiden alsof ik op 12 oktober een wedstrijd loop.
Anders dan in Berlijn of Londen (steden die ik goed ken omdat ik al vaak mee heb gedaan aan hun geweldige marathons) moet ik bovendien snel over mijn onbekendheid met de stad Wenen en het parcours van de INEOS 1:59 Challenge heenkomen.
Ik heb ontzettend veel zin om in Wenen te lopen, het is een prachtige stad en een echte sportstad, maar ik ben er nog nooit geweest. Het zal me dus wel een dag kosten om te wennen aan een nieuwe stad, een nieuw hotel en een nieuwe omgeving. Al verwacht ik dat het snel gaat.

Bovenaan mijn Weense bucket list staat het verkennen van het parcours. Ik heb er foto's en een video van gezien, maar het zal fijn zijn er echt te kunnen lopen en een gevoel te krijgen van het startgebied, de finish en de rotondes. Waarschijnlijk hoef ik het parcours maar een of twee keer te lopen, maar het is belangrijk dat ik de informatie voor mezelf opsla.


Het enige andere verschil tussen de INEOS 1:59 Challenge en andere marathons is dat ik helemaal alleen tegen de klok loop. Toen ik in Breaking2 liep, had ik tenminste nog twee andere tegenstanders. Maar ik ken zo veel van de hazen, en als je daarbij nog de steun telt die ik van de organisatoren, de sponsors, mijn coaches en mijn technische team krijg, dan kan je niet zeggen dat ik er alleen voor sta. Iedereen doet zijn best om mij te helpen geschiedenis te schrijven.
In alle andere opzichten verschilt de INEOS 1:59 Challenge niet van andere marathons. Ik concentreer me op het krijgen van de juiste massages en fysiobehandelingen, de beste voeding en zoveel mogelijk rust tijdens de week voor de race.

Eliud Kipchoges

Wat betreft het slapen in de nacht voor de wedstrijd? Ik moet zeggen dat ik geen oog dicht heb gedaan in de nacht voor Breaking2, maar ik hoop deze keer toch wel een paar uur slaap te kunnen pakken.

En dan zijn er nog vier heel speciale mensen die mij in Wenen op de voet volgen: mijn vrouw Grace en mijn kinderen Lynne, Griffin en Gordon. Het zal voor hen de eerste keer zijn dat ze me een wedstrijd zien lopen, maar ik wil zo graag dat ze er in Wenen bij zijn op die historische dag.

Veel dank voor het lezen van mijn dagboek.


Eliud4 oktober 2019, opgetekend door Steve Landells.

Bron: www.ineos159challenge.com

Ik heb ontzettend veel zin om in Wenen te lopen, het is een prachtige stad en een echte sportstad