Ga direct naar inhoud

Eliuds Dagboek
Deel 8

Hallo iedereen,

De gedachte ‘No Human Is Limited’ (de mens heeft geen beperkingen) kwam voor het eerst bij me op in de aanloop naar het Breaking2-project in Monza. Samen met twee andere atleten deed ik een poging om de marathon onder de twee uur te lopen; iets wat door veel mensen als iets onmogelijks werd gezien. Persoonlijk geloof ik niet in beperkingen en zo kwam ik op die formulering.

Daarom ben ik zo blij en enthousiast dat de #NoHumanIsLimited-campagne is gelanceerd met de INEOS 1:59 Challenge om anderen te inspireren om hun eigen persoonlijke barrières te overwinnen.

De #NoHumanIsLimited-filosofie wordt uitgedragen door inspirerende ambassadeurs, onder meer door de Nederlandse marathonloper Abdi Nageeye en Chris Froome, die vier keer de Tour de France heeft gewonnen.

Ik heb zelf Abdi voorgedragen als ambassadeur voor de campagne. Ik ken hem goed, omdat hij met onze groep in Kaptagat traint. Abdi is een Nederlandse atleet en hij bewijst dat Europese atleten zeer snel kunnen lopen. Hij heeft in april in Rotterdam een Nederlands marathonrecord van 2:06:17 neergezet en ik geloof dat hij in de toekomst nog veel sneller kan lopen.

Hij was ook een van de hazen in Monza bij Breaking 2 en ook hij gelooft dat de mens geen beperkingen heeft. Ik heb gezien hoe Abdi tijdens zijn carrière steeds beter is geworden en ik vind dat heel inspirerend.


Ik heb ook kennisgemaakt met Chris Froome, een van de andere #NoHumanIsLimited-ambassadeurs. Chris is in Kenia geboren en is opgegroeid in Zuid-Afrika. Hij laat zien dat ook atleten uit Afrika kunnen uitblinken in wielrennen. Toen ik met Chris sprak was hij enthousiast over zijn voorbereidingen voor de Tour de France die hij voor de vijfde keer op zijn naam wilde schrijven. Helaas kreeg hij een verschrikkelijk ongeluk en ik wens hem een goed herstel. Voor mij is Chris een ware #NoHumanIsLimited-ambassadeur.

Hij heeft net zo'n mentaliteit als ik. Hij gelooft niet in grenzen en daagt zichzelf elke dag uit.

#NoHumanIsLimited ambassadeur Chris Froome. #NoHumanIsLimited ambassadeur Chris Froome.

Het #NoHumanIsLimited-project zit in mijn bloed en in mijn hart. Ik sta met deze overtuiging op en draag hem uit als ik train ter voorbereiding op de INEOS 1:59 Challenge. Ik geloof dat ik verwachtingen van anderen kan overtreffen en dat is een boodschap die ik op alle fronten uitdraag.

Ik weet dat op de dag zelf van de INEOS 1:59 Challenge dit soort gedachten mij zullen helpen om geschiedenis te schrijven.

Ik hoop dat ik met mijn prestaties talloze mensen wereldwijd kan inspireren om hun dromen te volgen en dat ik kan bewijzen dat een mens geen beperkingen heeft.Eliud13 september 2019, opgetekend door Steve Landells.

Bron: www.ineos159challenge.com

Ik hoop dat ik met mijn prestaties talloze mensen wereldwijd kan inspireren om hun dromen te volgen