Ga direct naar inhoud

Eliuds Dagboek
Deel 6

Hallo iedereen,

De INEOS 1:59 Challenge komt met rasse schreden naderbij en de spanning stijgt. Overal voel ik de positieve energie. De atleten in het kamp vinden het spannend en ik ook. Iedereen leeft naar de grote dag toe.

Aan het feit dat veel mensen in Kaptagat en Eldoret met INEOS 1:59-stickers op hun auto rijden, zie je dat ook in het algemeen reikhalzend naar de dag wordt uitgekeken. Het is net alsof iedereen in Kenia het over de Challenge heeft.

De verwachtingen rond het evenement zijn hooggespannen. Er is veel druk en het is niet gemakkelijk om daarmee om te gaan. Maar ik heb dat al eerder meegemaakt bij het Nike Breaking2 Project. Ik weet wat ik aan het doen ben en de beste manier voor mij om met alle verwachtingen om te gaan, is om dingen gewoon zoals altijd te blijven doen. En om alles dag voor dag te bekijken.

Mijn mentale voorbereiding voor zo'n grote uitdaging is even belangrijk als mijn fysieke voorbereiding. Dit wordt de komende twee maanden heel belangrijk. Ik moet in mijn hart en mijn hoofd geloven dat ik de marathon onder de twee uur kan lopen. Ik moet mezelf voorhouden dat dit mogelijk is.


Het is ook belangrijk dat mijn omgeving alle rust biedt. Ik heb het geluk dat al 17 jaar van mijn carrière het Global Sports Communication-kamp in Kaptagat daarvoor zorgt.
Ik deel een kamer met mijn goede vriend Augustine Choge die als een van de hazen zal meelopen. Het is fijn om iemand om je heen te hebben met dezelfde mindset. We hebben het niet de hele tijd over het project, maar in ons hoofd en in ons hart zijn we ervan overtuigd dat we dit doel kunnen halen.

Als ik naar mijn gezin in Eldoret ga, weet ik ook dat ik kan ontspannen en ervaar ik de liefde en steun van mijn vrouw Grace en onze drie kinderen.

Als ik naar mijn gezin ga, weet ik ook dat ik kan ontspannen.

Eliud Kipchoge met zijn gezin Eliud Kipchoge met zijn gezin

Mijn rustdagen zijn belangrijk. In het weekend ben ik graag op mijn boerderij en aan het eind van de dag lees ik graag een boek. Zoals sommigen van jullie misschien weten, ben ik een grote fan van Formule 1-races en ik ben nu een boek aan het lezen over het ontstaan en de geschiedenis van die sport.

Veel van wat ik nu doormaak met de INEOS 1:59 Challenge heb ik ook al ervaren in de aanloop naar Breaking2. Maar ik heb nu het bijkomend voordeel van wat ik heb geleerd in Monza en dat zal me in oktober in Wenen goed van pas komen.


Eliud16 augustus 2019, opgetekend door Steve Landells.

Bron: www.ineos159challenge.com

Mijn rustdagen zijn belangrijk.