Ga direct naar inhoud

Eliuds Dagboek
Deel 2

Hallo iedereen,

Ik vind het superspannend dat ik meedoe aan het tweede initiatief om de tweeuurgrens voor de marathon te doorbreken.

In 2017 heb ik alles gegeven in het Nike Breaking2 Project en haalde ik een tijd van 2:00:25. Ik had niet verwacht dat er zich dit jaar een tweede kans zou voordoen, omdat de organisatie van dit soort evenementen veel tijd kost, maar ik ben zeer dankbaar dat INEOS deze uitdaging heeft georganiseerd. Ik denk dat deze kans zich op het juiste moment voordoet.

Toen ik deelnam aan het Breaking2 Project zeiden veel mensen dat het onmogelijk was om de marathon onder de twee uur te lopen en ik weet nog dat ik me voelde als een bokser die de ring betrad; enigszins onzeker over wat er zou gaan gebeuren. Maar ik zat 26 seconden van de grens vandaan en dat bewijst dat het mogelijk is om de marathon onder de twee uur te lopen. Toen ik die dag over de finish ging, was ik blij en ontroerd.


Ik heb daarna de uitdaging geanalyseerd en ik denk dat door mijn rijke ervaringen in Monza (als onderdeel van het Breaking2 Project) ik in een veel betere positie ben om 26 seconden sneller te lopen en geschiedenis te schrijven.

Dit is voor mij een gouden kans om geschiedenis te schrijven en de wereld te laten zien dat de mens geen beperkingen heeft.

Ik heb altijd de sterke overtuiging gehad dat alles mogelijk is en mijn zelfvertrouwen is mettertijd gegroeid. Ik ben optimistisch dat met de juiste voorbereiding en planning en als ik alle langeafstandslopen, fartlek-, en baantrainingen, ik er klaar voor ben.

Bij mijn poging bij Breaking2 was mijn PR 2:03:05. Nu is mijn PR het wereldrecord 2:01:39 en ik heb ook 2:02:37 gelopen. Daardoor heb ik er nog meer vertrouwen in dat ik bij de INEOS 1:59 Challenge onder de twee uur kan lopen.

Bekijk de officiƫle Breaking2 website van NIKE (Engelstalig)

Dit is voor mij een gouden kans om geschiedenis te schrijven en de wereld te laten zien dat de mens geen beperkingen heeft.

ELIUD KIPCHOGE MET ZIJN BREAKING2 TROPHY. CREDIT: DAN VERNON


Ik prijs mezelf gelukkig dat ik een geweldig begeleidingsteam om me heen heb met Nike, Global Sports Communication, het NN Running Team en nu natuurlijk ook INEOS. Mijn taak is eenvoudig: me voorbereiden en ervoor zorgen dat ik fit genoeg ben om de marathon onder de twee uur te lopen.

Ik heb ook veel steun gekregen uit de wereld van langeafstandslopers. Iedereen is positief en heeft me succes gewenst. In mijn hart en in mijn hoofd heb ik geanalyseerd en gevisualiseerd hoe het is om onder de grens van twee uur te komen. Ik kan niet wachten tot het zover is.

Eliud21 juni 2019, opgetekend door Steve Landells.

Bron: www.ineos159challenge.com

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik een geweldig begeleidingsteam om me heen heb met Nike, Global Sports Communication, het NN Running Team en nu natuurlijk ook INEOS.