Ga direct naar inhoud

Hardlopen en hulpmiddelen

Welke gadgets gebruik jij tijdens het hardlopen?

Voor hardlopen heb je in principe niet zoveel nodig. Een paar goede hardloopschoenen en een dosis motivatie is voor de meeste lopers genoeg. Gadgets zijn daarom een nice to have. Toch kunnen bepaalde gadgets je wel ondersteunen bij het behalen van je doelen

Activity trackers voor het bekijken van je hartslag

De activity trackers zijn de laatste jaren erg populair. Het is een klein 'horloge' waarop je snel je stappen en hartslag kunt checken. Ook krijg je vaak een melding wanneer je je doel aan stappen per dag hebt behaald. Ze zijn niet goedkoop, wees kritisch op wat je nodig hebt als je net begint met hardlopen.

Hardloopapps voor inzicht in je vorderingen

Je kunt op je mobiele telefoon je stappen bijhouden en andere scores bijhouden. Ook kun je een speciale hardloop app downloaden om nog meer om inzicht te hebben in je vorderingen.

Ook een fysieke gadget als een sportarmband is handig. Vooral in de zomerperiode wanneer je weinig kleding draagt tijdens het hardlopen en niets mee kunt nemen. Sommige hardlopers stoppen hun sleutel in hun sok!

Je drinkfles kun je makkelijk kwijt in een drinkgordel

Als je wat langere afstanden loopt is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Vind je het niet fijn om met een drinkfles in je hand te hardlopen? Ook daar is een oplossing voor. Er bestaan verschillende handige drinkgordels. Deze doe je om je middel. Zorg ervoor dat de drinkgordel goed blijft zitten en ook comfortabel aanvoelt. De drinkgordel heeft vaak een vakje dat je kunt afsluiten met een rits. Daar kun je bijvoorbeeld je huissleutel in opbergen. Als je in het donker loopt, is het slim als je drinkgordel reflecterende elementen heeft zodat je goed zichtbaar bent.


Rust na hardlopen

Rust is net zo belangrijk als de training zelf. Tijdens de rustperiode herstelt het lichaam van de intensieve training of wedstrijd.

Lees meer

Je wilt beginnen met hardlopen. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je afvallen of je gezondheid verbeteren of behouden.

Hardlopen voor beginners

Je wilt beginnen met hardlopen. Dan heb je veel te ontdekken. Waar moet je als beginner op letten?

Lees snel verder

Is hardlopen gezond?

Aan de ene kant is het een gezonde sport. Aan de andere kant hoor je verhalen over blessures. Is hardlopen goed voor je?

Lees meer