Ga direct naar inhoud

Ouderschapsverlof: bekijk je opties (ook als zzp’er)

Heb je een kinderwens of is er een baby op komst? En wil je straks genoeg tijd kunnen doorbrengen met je kind? Dan zijn er verschillende verlofregelingen, zoals bevallingsverlof, partnerverlof of ouderschapsverlof. Maar welke geldt als je in loondienst werkt en welke als je zzp’er bent? Dat lees je hieronder. Ook waarom een financiële buffer belangrijk is.

Als ouder heb je recht op verschillende vormen van verlof. Wij zetten de bekendste vormen van verlof voor je op een rij. En wat ze betekenen voor je financiële situatie.

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

Als je zwanger bent, hoef je de laatste zes weken voor de bevalling niet te werken. Dit is je zwangerschapsverlof. Na je bevalling heb je ook nog minstens tien weken bevallingsverlof. In totaal duurt je verlof minimaal zestien weken. Je werkgever betaalt je loon dan volledig door. Ben je zwanger en werk je als zelfstandig ondernemer? Dan heb je ook recht op een uitkering van de overheid: de Zelfstandige en Zwanger-regeling (ZEZ).

Geboorteverlof

Is je vrouw of vriendin bevallen, dan heb je als partner recht op geboorteverlof. Dit staat ook wel bekend als:

  • partnerverlof,
  • vaderschapsverlof, of
  • kraamverlof.

Lange tijd kregen partners maar twee dagen vrij na de geboorte van hun kind. Gelukkig heeft de overheid het geboorteverlof sinds 1 juli 2020 fors uitgebreid. Als werkende partner krijg je nu maximaal vijf weken aanvullend geboorteverlof om je vrouw of vriendin te ondersteunen.

Dit geboorteverlof kun je vrij opnemen binnen zes maanden na de bevalling en vraag je aan bij je werkgever. Je krijgt als werknemer meestal 70% van je (maximum) dagloon. Je werkgever kan ervoor kiezen de uitkering aan te vullen tot 100%. Als dat het geval is, staat dat in je cao.

Ouderschapsverlof

Als ouder heb je ook nog recht op ouderschapsverlof. Dat is weer iets anders dan geboorteverlof. Ouderschapsverlof is een wettelijke regeling. Hierdoor mag je tijdens de eerste acht levensjaren van je kind tijdelijk minder werken. Dit om meer bij je kind te zijn.

Per persoon mag je maximaal 26 keer het aantal uren dat je per week werkt opnemen aan ouderschapsverlof. Dat bereken je als volgt. Stel, je werkt 32 uur per week. Dan heb je recht op 26 x 32 uur ouderschapsverlof. Opgeteld is dat 832 uur. Dus: 104 werkdagen.

Je mag dit verlof verdelen zoals je wilt. Als je het bijvoorbeeld verdeelt over acht jaar, kom je uit op 13 dagen per jaar. Toch wat extra mama- of papadagen! Maar je mag het ook in één keer opnemen of op een andere manier verdelen.

Ouderschapsverlof is meestal onbetaald.

Het is natuurlijk fijn om recht te hebben op zoveel vrije dagen om voor je kind te zorgen. Alleen is ouderschapsverlof meestal onbetaald. Je krijgt dan geen loon. Bij sommige cao’s krijg je een deel van je loon. Maar voor de meeste ouders geldt: minder werken = minder salaris. En dat terwijl de kosten tijdens deze periode juist stijgen.

In het artikel Wat kost een kind? lees je de belangrijkste kostenposten in de eerste vier levensjaren van je kind. En waarom het dus handig kan zijn om een financiële buffer achter de hand te hebben.

Internetsparen

Wil je in de toekomst minder werken om meer tijd met je kind door te brengen? Zorg voor een financiële buffer en begin nu met sparen.

Spaarrekening openen

Heb je als zzp’er recht op geboorteverlof of ouderschapsverlof?

Ouderschapsverlof en geboorteverlof krijg je alleen als je in loondienst werkt. Niet als zzp’er. Weet je nu al dat je na de geboorte van je kind langere tijd minder wil werken? Of wil je een tijdje helemaal vrij zijn? Zorg dan op tijd voor een financiële buffer. Dan hoef je je geen zorgen te maken over je lagere inkomen na de bevalling van je partner.

Als je als zzp’er een financiële buffer wil hebben, kun je als eerste je uitgaven bekijken. Heb je bijvoorbeeld abonnementen die je kunt opzeggen, of kun je besparen op je boodschappen? Kleine besparingen leveren samen vaak een leuk bedrag op om te sparen. In het blog over Muriël lees je waarop je nog meer kunt besparen.

Daarnaast is het goed om je werk slim te plannen. Misschien kun je tijdelijk meer werk aannemen om vooraf voor extra inkomsten te zorgen. En kun je andere werkzaamheden makkelijker thuis doen als de kleine er is. Zoals je administratie of het bijwerken van je website.

Vaker ‘papadag’ met een financiële buffer

Volgens recent onderzoek van het CBS is ouderschapsverlof nog niet zo populair. In 2017 nam 22% van de werkende moeders ouderschapsverlof op. Van de werkende vaders was dat maar 11%. Een groep die ongeveer even groot was, 66.000 vaders, zei wel behoefte te hebben aan ouderschapsverlof. Maar zij namen het niet op. Waarom niet? Dit waren de belangrijkste redenen van deze vaders:

  • Ze waren bang dat het slecht zou zijn voor hun loopbaan.
  • Maar ook dat hun collega’s het te druk zouden krijgen tijdens hun afwezigheid.
  • Of dat ouderschapsverlof financieel niet haalbaar was.

Herken je dit? Of je nu een werkende vader of moeder bent: een financiële buffer kan je zorgen wat verlichten. Met een buffer kan het namelijk wél financieel haalbaar worden om vaker vrij te nemen. Zodat je ook doordeweeks genoeg quality time met je kind hebt.

Een financiële buffer geeft je de rust om voor je kind te zorgen.

Wil je meer dan het maximale aantal uren ouderschapsverlof opnemen? Omdat je ook nadat je kind 8 is geworden minder wilt werken? Ook dan komt een financiële buffer goed van pas. Een financiële buffer geeft je de vrijheid om meer leuke dingen te doen met je kind en de rust om vaker samen thuis te zijn.

Ouderschapsverlof en je pensioen

Belangrijk als je minder gaat werken: je hebt dan minder inkomen en bouwt dus ook minder pensioen op. Dat is het geval als je langere tijd minder gaat werken, maar soms ook als je ouderschapsverlof opneemt. Omdat je minder pensioen opbouwt, kun je minder pensioen krijgen. Dit is afhankelijk van het pensioen dat jouw werkgever aanbiedt.

Extra pensioen opbouwen

Wil je (tijdelijk) minder werken, maar wel genieten van een goed pensioen? Zorg voor een extra pensioenpotje door aanvullend te sparen.

Meer over Aanvullende PensioenOpbouw

Wil je minder werken om meer tijd door te brengen met je kind? En toch kunnen rondkomen als gezin? Dan kun je betaald verlof opnemen. Daarnaast is het verstandig een financiële buffer op te bouwen. Als je elke maand een bedrag spaart, kun je de teruggang in inkomen straks gemakkelijker opvangen. Meteen beginnen? Open dan gratis een spaarrekening bij Nationale-Nederlanden.


Wil je meer weten?