Ga direct naar inhoud

Je pensioen aanvullen

Heb je een pensioentekort? Begin dan op tijd met je pensioen aanvullen. Bekijk wat je zelf kunt regelen voor een pensioen dat past bij jouw leven en wensen. We geven tips hoe je dat doet!

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer

Pensioentekort op tijd aanvullen: bekijk hoe je dat doet

Bouw jij genoeg pensioen op? Een pensioentekort komt vaak voor, maar is goed te dichten. Wees er op tijd bij voor een goed pensioen straks.

Lees meer

Geld voor later: 6 manieren om daar nu al voor te zorgen

Welke toekomstdromen heb jij? En hoe wil je die financieren? Ontdek 6 manieren en tips om nu al geld opzij te zetten voor later.

Lees meer

5 vragen om jezelf te stellen voordat je begint met banksparen

Beginnen met banksparen voor extra pensioen? Bereid je alvast voor met deze 5 vragen en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Zo bereken je jouw jaarruimte voor aftrek van je lijfrente

Heb je een pensioengat? Met jaarruimte kun je fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen. Bereken je jaarruimte en profiteer mogelijk van belastingvoordeel.

Lees meer

Let op de lijfrente-aftrek bij je belastingaangifte

Heb je een lijfrenterekening waarmee je spaart voor je pensioen en heb je stortingen gedaan? Lees de tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees meer

Pensioenopbouw: Sylvia (57) begint net met banksparen

Mijn pensioen, dat is wel geregeld toch? Dat dacht de 57-jarige Sylvia lange tijd. Ontdek waarom ze toch begonnen is zelf pensioen op te bouwen.

Lees meer

Chris bouwde aanvullend pensioen op en plukt daar nu de vruchten van

Chris (70) dacht al vroeg na over de toekomst. Zo bouwde hij aanvullend pensioen op. Lees hoe hij nu profiteert van dat extra inkomen.

Lees meer