Ga direct naar inhoud
Cyberpreventie - voorkom Whatsapp fraude

Voorkom simpel Whatsapp fraude: verander de pincode van je voicemail!

Recentelijk melde nu.nl een explosieve stijging van Whatsapp fraude. Best eng, want tegenwoordig maken we bijna allemaal zowel zakelijk als privé gebruik van deze app. Waar cybercriminelen eerst alleen nog de namen en foto’s van je contacten blokkeerden, lukt het ze nu om toegang te krijgen tot je account en uit jouw naam geld te vragen aan al je contacten.
Onze NN security officer Karim Hussainaili geeft hierover een simpel advies. Verander de pincode van je voicemail en maak gebruik van 2- factor authenticatie op Whatsapp.

De telefoon hacken via je voicemail, hoe werkt dat?

Hoe komt iemand in je telefoon via je voicemail? Heel simpel. De pincode van je voicemail is vaak niet aangepast. Of je hebt deze één keer ingesteld bij de aankoop van je allereerste mobiele telefoon. Daarna heb je deze waarschijnlijk nooit meer veranderd. Als een hacker je voicemail wil kraken heeft hij een grote kans van slagen met de codes 0000 of 1234.

Om Whatsapp in te stellen, stuurt de service een verificatiecode per sms naar het telefoonnummer dat je hebt geregistreerd. Als je deze code niet direct gebruikt, belandt de code als een spraakbericht in je voicemail inbox.

Doe de gratis online cyberscan:
hoe cyberveilig is jouw bedrijf?

  • Binnen 7 min. inzicht in je cyberrisico’s
  • Inzicht op 4 thema’s:
    Techniek, medewerkers, wetgeving en noodplan
Start de gratis cyberscan Lees meer

Let op: voor de cyberscan ga je naar Perfectday.nl.
Perfect Day is
onafhankelijk dochter van
Nationale-Nederlanden.

Hoe kan je dit voorkomen

Om te voorkomen dat je telefoon wordt gehackt, verander je ten eerste de voicemail pincode van je telefoon. Dit proces verschilt per provider. In de meeste gevallen kan je dit aanpassen via algemene instellingen – telefoon of door het menu af te luisteren van je voicemail.


Verzeker je tegen cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Ons Cyberpakket beschermt je tegen de gevolgen van bijvoorbeeld hacks, datalekken, systeeminbraak, verloren data of gegevensdiefstal.

Bekijk het Cyberpakket

Waarom gebruik je een wachtwoord manager

Als een cybercrimineel jouw wachtwoord achterhaalt, kan hij gemakkelijk op meerdere plekken inloggen. Een uniek wachtwoord voor iedere account is daarom aan te raden.

Lees meer

Stel deze 10 vragen over cyberpreventie aan je IT’er

Een groot misverstand onder ondernemers is dat de IT’er de digitale veiligheid van een bedrijf standaard regelt.Stel daarom deze 10 vragen aan je IT’er.

Lees meer

Naar Cyberpreventie