Ga direct naar: inhoud

Vrije zorgkeuze bij je zorgverzekering. Hoe zit dat?

11 oktober 2018

Veel mensen denken dat ze met hun zorgverzekering alle keuze van de wereld hebben. En dus zelf in de hand hebben naar welke zorgverlener ze gaan. Die privékliniek waar een collega zulke goede ervaringen mee heeft of de dichtstbijzijnde fysiotherapeut. Helaas komt die keuze ze soms duur te staan, met een forse rekening achteraf. Want vrije zorgkeuze is niet altijd vanzelfsprekend.

Kiezen mag je zelf. Met het risico op bijbetalen...

Als je het héél simpel bekijkt, mag iedereen inderdaad zélf zijn of haar zorgverlener kiezen. Of je nu een naturapolis hebt (je zorgverzekeraar heeft contracten gesloten met zorgverleners) of een restitutiepolis met volledige keuzevrijheid.

Maar het venijn zit in de staart. Met een naturapolis loop je een groot risico dat je achteraf een fors deel van de rekening alsnog zélf moet betalen. Omdat je naar een zorgverlener bent geweest die niet is gecontracteerd door je verzekeraar. Dit kan behoorlijk in de papieren lopen: Tot wel 35% van de rekening.

Voorkom een financiële aderlating achteraf

Met een restitutieverzekering met volledig vrije zorgkeuze, loop je geen risico op vervelende financiële aderlatingen achteraf. Jij kiest zélf je zorgverlener en je rekening wordt betaald. Of het nu gaat om een vergoeding uit je basisverzekering of je aanvullende (tandarts)verzekering: jij kiest de zorgverlener die jij wilt. En niet de zorgverlener waarbij je het minste risico loopt op bijbetalen. Dat is échte vrije zorgkeuze.

Hoe weet je of je écht vrije zorgkeuze hebt?

Alléén een restitutiepolis geeft je de zekerheid van vrije zorgkeuze zonder bijbetalen. De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden is een echte restitutieverzekering. Met uitgebreide vergoedingen. En gratis extra services.

Check je polis

Even je zorgpolis checken kan je een hoop kosten én irritatie besparen. Heb je geen restitutiepolis? Geen nood! Per 1 januari 2019 kun je wisselen van zorgverzekeraar. En dat geldt óók voor je eventuele partner of kinderen. Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden weet je zeker dat je vrije zorgkeuze hebt.

Of vraag het je adviseur

Heb je je zorgverzekering gesloten via een adviseur? Dan staat deze voor je klaar met advies en antwoord op al je vragen. Maak dan ook snel een afspraak als je meer wilt weten.

Maak een afspraak

Mantelzorg

Hulp voor jezelf bij zorg voor een ander. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Lees meer over mantelzorg

Zorg goed voor jezelf

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden. Mét vrije zorgkeuze.

Lees verder