Ga direct naar: inhoud

Vergoedingen uit de zorgverzekering die je niet verwacht

Dat je je kunt verzekeren voor fysiotherapie, een bril of een bezoek aan de tandarts is algemeen bekend.

Maar naast deze vergoedingen, zijn er ook wat minder voor de hand liggende vergoedingen te vinden in de zorgverzekering. Onderstaand een korte opsomming.

Anticonceptie

Totdat je 21 bent krijg je de pil vergoed vanuit de basisverzekering. Na die tijd heb je twee opties: of je betaalt de anticonceptie zelf, of je sluit hiervoor een aanvullende verzekering af. Bij optie twee kun je de pil, een spiraaltje, NuVaRing, prikpil of pessarium gewoon declareren

Massages

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 10,1 uur per dag zitten? Denk alleen al aan de uren op kantoor. Daarnaast ervaren negen op de tien werknemers stress. Niet zo gek dat we soms helemaal vast zitten. Daarom maken veel mensen bij stress, een gespannen nek of bijvoorbeeld een gespannen maag gebruik van een drukpuntmassage, oftewel Shiatsu. Dit wordt samen met heel veel andere alternatieve geneeswijzen vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Lees meer over relaxter en gezond je werkdag doorkomen

Plastische chirurgie

Hoewel de meeste plastische chirurgie wordt beoordeeld als esthetisch is het in een aantal gevallen wél mogelijk om vanuit de zorgverzekering een bijdrage te krijgen voor een ingreep. Vanuit de aanvullende verzekering kun je een flapoorcorrectie aanvragen. Mocht je nu last hebben van hangende oogleden en daardoor minder zicht hebben dan kun je een ooglidcorrectie aanvragen.

Orthodontie voor volwassenen

Heb je er toch spijt van dat je nooit bent begonnen aan een beugel? Het is nog niet te laat. Bij veel verzekeraars krijg je je beugel gewoon vergoed. Check wel even van tevoren welke aanvullende verzekering je afsluit en let op, je kunt maar tot een bepaald bedrag declareren.

Cursussen

Een hersenschudding, verslikking, zonnesteek, hartstilstand, brandwond: allerlei momenten waarop het handig is dat er iemand in de buurt is die kan helpen. Daarom is het fijn dat je ook weet hoe je adequaat kunt reageren als dat nodig is. Om deze reden kun je vanuit de aanvullende verzekeringen cursussen zoals een EHBO-cursus (voor kinderen), een reanimatiecursus of een cursus specifiek gericht op diabetespatiënten volgen. Bekijk hier de lijst met aanbieders en de voorwaarden: Gezondheidscursussen.

Fit module

Je wilt gezond leven, en daar kun je soms best een handje bij helpen. De Fit module is een (gratis) extraatje van Nationale-Nederlanden. Van beweegprograma's, gezondheidscursussen tot aan preventieve- en arbeidsgerelateerde onderzoeken. Je hoeft hier geen aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Lees meer over de Fit module

Doorbreek je verslaving

Inmiddels is het bekend dat een verslaving voor 50% tot 70% in de genen zit en dat stoppen met roken of drinken niet van de ene op de andere dag geregeld is. Toch willen veel mensen graag hun verslaving doorbreken. Om hier een handje bij te helpen kun je vanuit de basisverzekering zorg krijgen bij alcoholproblemen en een programma volgen die je helpt bij het stoppen met roken. Hou er wel rekening dat je bij zorg uit de basisverzekering ook eigen risico betaalt.

Sportmedisch advies

Is sport jouw passie maar wil je ervoor zorgen dat je verstandig sport en niet te kampen krijgt met blessures? Dan kun je vanuit de Fit Module gebruik maken van sportmedisch advies. Hierbij moet je denken aan sportmedische behandelingen, consulten, onderzoek en sportkeuringen.

Tip!

Je kunt je zorgverzekering maar één keer per jaar aanpassen. Wil je gebruik maken van zorg vanuit dit lijstje? Check welke aanvullende verzekering je nodig hebt en zorg dat je jouw wijzigingen in december 2018 doorgeeft. Heb je hulp nodig om te bepalen wat voor jou de juiste dekking is? Neem dan contact met ons op of ga naar jouw adviseur.

Fit module

Vanaf 1 januari 2019 kan elke verzekerde gebruik maken van de gratis Fit module.

Lees meer over de Fit module

Vergoedingen overzicht

Wil je het complete overzicht van alle vergoedingen van de zorgverzekering van Nationale Nederlanden?

Bekijk het volledige vergoedingenoverzicht