Ga direct naar: inhoud

Heb jij de zorgverzekering die het best bij je past?


Jij verandert en daarmee je zorgbehoefte. Vandaag zit je het liefste thuis, maar morgen wil je plots de Taj Mahal en Ayers Rock zien. Niets zo veranderlijk als een mens. Niet verwonderlijk dat 1,17 miljoen mensen vorig jaar wisselden van zorgverzekering.

En jij? Misschien zit je in een levensfase waarin je vooral carrière maakt. Of je bent juist heel veel op reis. Hoog tijd om te ontdekken wat voor type jij bent. Het helpt je om bewustere keuze te maken voor je zorgverzekering.


  De bezige bij

  Je timmert flink aan de weg en hard werken hoort daar wat jou betreft bij. Je wilt daarom zekerheid als je gezondheid je in de steek laat. Op dit moment maak je geen grote wereldreizen of andere gekke dingen. Toch houd je er van om te genieten van het leven. Het liefst onbezorgd en rekening houdend met de toekomst. Daarbij past een goede zorgverzekering waarbij je zo min mogelijk voor verrassingen komt te staan.

  De vrije vogel

  Carpe diem is jouw levensmotto, je leeft dan ook van dag tot dag en maakt je geen zorgen over morgen. Daar heb je namelijk zo weinig invloed op! Je besteedt je geld het liefst aan de mooie dingen van het leven: lekker eten, terrasje, sauna. Zekerheid is veel minder belangrijk voor jou. En heb je specifieke zorg nodig in de toekomst, dan zie je dat dan wel weer. Vastzitten aan een hele dure zorgverzekering is dan ook niets voor jou. Je hebt het liefst de basisverzekering. In de toekomst kijken vind je niet zinvol. Je ziet het wel weer als het zover is.

  De avonturier

  Je leeft een actief leven en bent een echte levensgenieter. Je gaat vaak op reis en zoekt het avontuur zoveel mogelijk op. Dat betekent ook dat je bepaalde risico’s neemt, dit houdt je leven spannend en uitdagend. Je bent niet heel actief bezig met je zorgverzekering. Toch is het belangrijk om goed te kijken naar je dekking in het buitenland. Als je vaak naar tropische gebieden gaat, is je zorgbehoefte anders. Zo is het handig als je inentingen altijd worden vergoed. Dat is niet standaard verzekerd.

  Het gezinsmens

  Je bent bezig met het hier en nu. Je wilt niet uren bezig zijn met je zorgverzekering, maar je gezin moet wel goed geholpen worden als er zorg nodig is. Belangrijkste is dat je vooral door kan gaan met je leven zoals het nu is. De toekomst is belangrijk, maar je wilt ook nu leuk leven. En niet besparen op de leuke dingen in het leven. De zorgverzekering moet dus zo goedkoop mogelijk zijn. Toch wil je zaken als orthodontie en tandartskosten voor je kinderen gedekt hebben. Bekijk de mogelijkheden daarvoor hier.

  De Wereldburger

  Je hebt je zaakjes goed geregeld en houdt zo controle over je leven. Je wilt nu maar óók later prettig en gezond leven. Daarom maak je hele bewuste keuzes . Je kiest bijvoorbeeld je eten heel zorgvuldig. Daarnaast ben je maatschappelijk betrokken. Je ziet graag wat van de wereld en je vindt het belangrijk om de aarde in stand te houden. Jouw zorgverzekeraar moet maatschappelijk betrokken zijn, net als de zorgverlener. Ze staan net als jij voor bepaalde waarden en normen. Een restitutieverzekering is voor jou een logische keuze. Dan kun jij de zorgverlener kiezen die bij jou past.

  Ben je al iets wijzer?

  Hopelijk ben je erachter welk zorgtype jij bent! Ga direct aan de slag en bekijk onze basisverzekering en aanvullende verzekering aandachtig, zodat jij de juiste keuze maakt.

  Bekijk ook onze vergoedingen


  Dit zijn onze aanvullende verzekeringen

  Ben je eruit welk type jij bent? Dan kun je beter kiezen welke aanvullende verzekering bij jou past.

  Check onze aanvullende verzekeringen

  Gratis leefstijlcoach

  Wat voor type je ook bent, deze online coach geeft je meer inzicht in je eigen leefstijl.

  Kies voor gezond leven

  Makkelijk en gezond bewegen

  Ontdek met onze tips hoe jij makkelijk meer dagelijks kunt bewegen.

  Tips voor makkelijk en gezond bewegen