Ga direct naar inhoud

Een zorgverzekering én een reisverzekering

3 september 2018

Ongelukje of ziek tijdens je vakantie?

Tijdens de vakantie zit een ongeluk soms in een klein hoekje en dan is de kans groot dat je zorgkosten hebt gemaakt. Waar dien je buitenlandse zorgnota’s in en wat krijg je vergoed? Dit hangt af van een aantal zaken. Heeft u bijvoorbeeld alleen een zorgverzekering of ook een reisverzekering? We leggen het je graag uit.

Je hebt alleen een zorgverzekering

Heb je alleen een zorgverzekering en geen reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten? Dan dien je je buitenlandse zorgnota’s in bij je zorgverzekeraar. Ben je verzekerd bij Nationale-Nederlanden? Dan is dat heel eenvoudig: het gaat precies hetzelfde als bij een gewone Nederlandse zorgnota. Je regelt het online in een paar clicks: via Mijn NN Zorgverzekering of de NN App.

Je hebt een zorgverzekering én een reisverzekering

Ook dan is het simpel: je dient gewoon al je nota’s in bij je zorgverzekeraar óf je reisverzekeraar. Komt een deel van de kosten niet in aanmerking voor vergoeding? Dan je krijg bericht van deze afwijzing. Vervolgens stuur je deze rekeningen met de afwijzing als toelichting, naar je andere verzekeraar (bewaar wel een kopie voor je eigen administratie). Deze kijkt dan vervolgens welke kosten je alsnog vergoed krijgt.
Loopt je zorg- en reisverzekering bij dezelfde verzekeraar? Dan is het nog simpeler: stuur gewoon je nota’s in via een zorg- of reisdeclaratie en geef daarbij gelijk de polisnummers van beide verzekeringen op!

Wat krijg je dan vergoed?

Via je basisverzekering krijg je een groot deel van spoedeisende zorg in het buitenland vergoed; tot maximaal het in Nederland geldende tarief. De zorgkosten in het buitenland zijn vaak hoger dan die in Nederland. Het verschil betaal je zelf. Geen zin in onverwachte kosten? Je aanvullende verzekering kan uitkomst bieden. Deze vergoedt mogelijk (een deel) van de extra kosten. Aanvullend verzekerd bij
Nationale-Nederlanden? Dan wordt de vergoeding vanuit je basisverzekering volledig aangevuld. Dat is een zorg minder!

Heb je geen aanvullende verzekering, maar wel een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten? Dan kun je de kosten die je niet vergoed krijgt vanuit je basisverzekering mogelijk vergoed krijgen vanuit je reisverzekering. Je eventuele vergoeding is afhankelijk van je dekking. Bekijk de vergoeding van de reisverzekering met medische zekerheid van Nationale-Nederlanden.

Geen verrassingen achteraf?

Heb je geen aanvullende verzekering of reisverzekering met geneeskundige kosten? Dan betaal je mogelijk een deel van de kosten zelf. Wil jij na een volgende vakantie niet (weer) voor financiële verrassingen komen te staan? Kies dan voor volgend jaar een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor spoedeisende zorgkosten in het buitenland. Of kijk of een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten iets voor jou is. Dan blijf je ook na je vakantie lekker in de relax-modus!

Tips voor op je bestemming

Er valt zó veel te ontdekken. Lekker met z’n tweetjes of met het hele gezin. We vertellen je graag waar je moet zijn voor een origineel dagje uit!

Bekijk de tips

Met een veilig gevoel op vakantie

Altijd het gevoel dat je iets bent vergeten als je op vakantie bent? Check onze tips om zeker te weten dat je je huis veilig achterlaat.

Check deze tips