Ga direct naar: inhoud

Een second opinion aanvragen via Best Doctors®

Je hebt maar één lichaam en daar ben je zuinig op. Mocht er iets aan de hand zijn met jouw gezondheid, dan wil je goed geholpen worden.

Net als jij, vinden wij het ook belangrijk dat jij de beste zorg ontvangt voor jouw specifieke situatie. Een second opinion aanvragen is daarom geen gek idee. Zie het als een extra controle op jouw behandelplan.

Waarom wil je een second opinion aanvragen?

Natuurlijk ga je ervan uit dat jouw arts de beste keuze maakt voor jouw behandelplan. Toch kan het voorkomen dat je twijfelt over de behandeling die jou wordt voorgeschreven. In zo’n geval kun je een second opinion aanvragen via Best Doctors®. Een andere specialist, die niet verbonden is met je huidige behandelaar, kijkt dan op papier naar jouw onderzoeksresultaten, de diagnose en de voorgestelde behandeling. Verschilt het advies tussen beide artsen? Dan kun je overwegen om van behandelaar te wisselen.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Best Doctors®, topspecialisten wereldwijd

Met onze nieuwe Zorgverzekering kun je bij twijfel altijd een schriftelijke second opinion aanvragen via Best Doctors®. Dit is een internationale organisatie met een wereldwijd netwerk aan topspecialisten. Vraag jij een second opinion aan? Dan doet Best Doctors® het volgende voor jou:

  • Een arts uit het netwerk kijkt naar je gegevens, scans, testresultaten en pathologiemonsters.
  • Documenten worden herlezen, foto’s worden herzien en monsters worden opnieuw beoordeeld.
  • Een vertrouwelijk rapport met diagnose en behandelingsvoorstel komt jouw kant op.
  • Best Doctors® kan voorstellen om samen te werken met je huidige zorgaanbieder.


Kies de beste zorg met Vrije Zorgkeuze

Gaat het over je gezondheid, dan wil je zelf kiezen wie jou behandelt. We noemen dit Vrije Zorgkeuze.

Lees meer

Tussentijds zorgverzekering aanpassen

Wil je tussentijds je zorgverzekering aanpassen? Bekijk wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer

Vind de beste specialist


Met de Zorgvergelijker vergelijk je wachttijden, medische kwaliteit van behandelingen en klantervaringen. Zo vind je de beste specialist voor jou.

Lees meer