Ga direct naar: inhoud

Wat valt er onder huurdersbelang?

27 mei 2015

Het huurdersbelang is onderdeel van je inboedelverzekering. Het dekt schade aan aanpassingen die jij zelf hebt gedaan aan je huurwoning. De verhuurder is hier niet voor verzekerd.


Eigenlijk dekt het huurdersbelang wat normaal gesproken onder je opstalverzekering zou vallen. Omdat je huurder bent, heb je geen opstalverzekering nodig. Je verhuurder heeft wel een opstalverzekering, maar die verzekering dekt niet de aanpassingen die jij aan de woning doet. Om eventuele schade aan deze aanpassingen toch te verzekeren, is er het huurdersbelang.

Een voorbeeld: een nieuwe keuken

Je plaatst een nieuwe keuken met een vaatwasser. Door een lekkage ontstaat er schade aan de door jou geplaatste keuken. Omdat er door jou nieuwe leidingen zijn gelegd, valt dit niet onder de opstalverzekering van de verhuurder. Met een inboedelverzekering met huurdersbelang is deze schade wel gedekt.

Welke waarde voor het huurdersbelang afsluiten?

Als je aanpassingen aan je huurwoning hebt gedaan, is het een goed idee om dit te verzekeren. Het is alleen de vraag welke waarde je wilt verzekeren. Bij de Basis Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden is schade aan aanpassingen van de huurwoning tot een bedrag van € 10.000,- verzekerd. Wil je een hogere dekking voor het huurdersbelang? De All-In Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden dekt schade tot een bedrag van € 20.000,-. Dit is dus € 10.000,- meer dan bij de Basis Inboedelverzekering. Daarom is het een goed idee om de waarde van de aanpassingen in je huurwoning in te schatten. Op die manier weet je welke inboedelverzekering het beste bij je past.

Verhuizen uit huurwoning

Als je verhuist, is de volgende huurder niet verplicht om de aanpassingen over te nemen. Wanneer de nieuwe huurder bijvoorbeeld geen schuifpui wil, moet jij die op jouw kosten laten verwijderen. Denk dus goed na voordat je aanpassingen aan je huurwoning doet.

Bekijk je inboedelverzekering

Heb je al een inboedelverzekering? Kijk dan in de polis om te zien of huurdersbelang wordt gedekt. Ben je nog op zoek naar een inboedelverzekering? Bekijk dan de voorwaarden van de Basis en All-In Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden.

Inboedelverzekering

  • Tien jaar de nieuwwaarde vergoed
  • Tot € 100.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken uw premie

Meer informatie

Opstalverzekering

  • Uw huis verzekerd tot € 600.000,-
  • Geen eigen risico
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie