Ga direct naar inhoud

Verzeker je goed als je op kamers gaat!

21 oktober 2014

Het is zover. Je hebt je spullen gepakt om zelfstandig te gaan wonen. Spannend. Heb je ook je verzekeringen goed voor elkaar? Voor als je schade hebt of schade maakt. Als je op reis gaat? Als je ziek wordt? We zetten alle verzekeringen voor je op een rij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er eens iets mis gaat.


1. De zorgverzekering: verplicht vanaf je 18e

Vanaf je 18e jaar ben je verplicht een eigen zorgverzekering af te sluiten. Ga je studeren? Dan is het zeker de moeite waard om tarieven te vergelijken. Veel zorgverzekeringen bieden aantrekkelijke premiekortingen voor studenten. Je kunt alleen aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering.

Nationale-Nederlanden biedt geen zorgverzekering aan, ga naar een andere verzekeraar om ervoor te zorgen dat je zorgkosten goed verzekerd worden.

2. De inboedelverzekering: als je schade hebt in je eigen kamer of woning

Als je op jezelf gaat wonen, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht maar zorgt er wel voor dat je bij schade door brand, diefstal of storm een vergoeding krijgt voor je spullen. Denk aan je tv, laptop, mobiele telefoon. Allemaal belangrijke bezittingen. Een inboedelverzekering sluit je af op het woonadres. Je valt dus niet meer onder de inboedelverzekering van je ouders.

Bekijk de dekkingstabel

Lees meer over de Inboedelverzekering

3. De aansprakelijkheidsverzekering: als je schade maakt aan de spullen van een ander

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En soms gebeurt er iets waardoor je schade toebrengt aan anderen of aan de spullen van een ander. Je gooit bijvoorbeeld per ongeluk een glas rode wijn over de bank van iemand anders. Of je raakt met je fiets per ongeluk een voetganger die daarbij letsel oploopt. Dat is erg vervelend. De kosten die iemand dan op jou kan verhalen kunnen behoorlijk oplopen. In de meeste gevallen kun je nog verzekerd zijn op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Maar dan moet je wel voor een studie staan ingeschreven. Ga je een wereldreis maken? Of ga je wel het huis uit maar niet studeren? Dan moet je in ieder geval een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Lees meer over de Aansprakelijkheidsverzekering

4. De reisverzekering: goed verzekerd zijn tijdens je vakantie

Ook als student ga je natuurlijk wel eens op vakantie. Een goede reisverzekering is dan erg belangrijk. Deze biedt dekking bij diefstal of schade aan je spullen. Maar ook als je medische hulp nodig hebt. Ga je als student backpacken of een stage of studie in het buitenland doen? Controleer dan of jouw reisverzekering alles dekt wat jij belangrijk vindt en voor de gehele periode. Het aantal dagen dat je in het buitenland verzekerd bent, kan namelijk verschillen per verzekeraar. Bij Nationale-Nederlanden ben je standaard 90 dagen achter elkaar verzekerd. Maar je kunt dit verlengen tot 180 dagen. Bij Nationale-Nederlanden kun je, als je nog thuis of voor een studie op kamers woont, tot je 21e nog meeverzekerd zijn op de polis van je ouders. Kan dit niet meer en ga je regelmatig op vakantie of op reis? Kies dan voor een eigen doorlopende reisverzekering. Zo voorkom je dat je vergeet een reisverzekering af te sluiten.

Lees meer over de Doorlopende Reisverzekering

Inboedelverzekering

  • Tien jaar de nieuwwaarde vergoed
  • Tot € 100.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken uw premie

Lees meer over de Inboedelverzekering

Opstalverzekering

  • Uw huis verzekerd tot € 600.000,-
  • Geen eigen risico
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken uw premie

Lees meer over de
Opstalverzekering

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Lees meer over het Verzekeringspakket