Ga direct naar: inhoud

Straatvraag: Waarvoor spaar jij?

Januari 2019

Spaar je voor de toekomst of geef je liever nu je geld uit? Het is een herkenbaar dilemma. We vroegen aan Nederlanders op straat hoe zij er voor zorgen dat ze financieel hun dromen kunnen laten uitkomen. Laat je inspireren!

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Sparen of uitgeven

Je hebt geld nodig om mooie doelen te realiseren, zoals een mooie reis maken of een huis kopen, maar je wilt ook genoeg overhouden om te genieten van het leven door zoals bijvoorbeeld af en toe uit eten te kunnen gaan. Als je besluit om te sparen, is het wijs om een spaarplan op te stellen. Bedenk voor jezelf: hoeveel heb je nodig om je droom te verwezenlijken en hoeveel kun je per maand opzij zetten?

Zo spaart Nederland

Om je te inspireren vroegen wij uiteenlopende Nederlanders naar hoe hun spaarplan eruit ziet. Wat zijn hun spaardoelen, voor wie sparen ze, op welke manier doen ze dat en hoeveel per maand zetten ze opzij? De meesten sparen voor zichzelf, maar er zijn ook veel mensen die voor hun kinderen of zelfs kleinkinderen geld opzij zetten. Soms maken ze elke maand handmatig een bedrag over naar de spaarrekening, maar vaak wordt gekozen voor een automatische afschrijving zodat ze er niet naar om hoeven te kijken.

Spaardoelen

Wat blijkt? Nederlanders sparen erop los voor verschillende spaardoelen: van vakanties, tot een eerste woonhuis, van een rijbewijs tot een extraatje voor je kind. De meesten hebben weinig moeite om een balans te vinden tussen leuk leven nu en geld achter de hand hebben voor toekomstige doelen. Heb jij meerdere dromen? Dan is het handig prioriteiten te geven aan wat je nu wilt bereiken en wat je nu nodig hebt. Voor lange termijn doelen kun je een apart potje maken. Kijk ook kritisch waar je nu al op kunt besparen in je huishoudboekje.

Voor wie spaar jij?

Sparen voor jezelf klinkt logisch. Je dromen en praktische doelen kosten nu eenmaal geld. Maar steeds meer ouders kiezen ervoor om al op jonge leeftijd geld opzij te zetten voor hun kinderen zodat ze een makkelijker start hebben als ze volwassen zijn en gaan studeren. Ook grootouders besluiten op latere leeftijd een spaarplan voor hun kleinkinderen te maken. Het nut van sparen loopt dus dwars door de generaties heen.

Wil jij je financieel vrij voelen? Dan kun je ook sparen voor jouw ‘Happiness Buffer’!

Eenvoudig sparen

Nationale-Nederlanden biedt spaaroplossingen voor iedereen.

Ontdek hoe eenvoudig ook jij kan sparen

Jouw spaarplan

Zet geld opzij voor jouw droom met Internetsparen van Nationale-Nederlanden.

Open een gratis spaarrekening