Ga direct naar: inhoud

3 tips voor minder inpakstress

18 juni 2018

Het zal je niet verbazen, maar de koffer inpakken is voor veel Nederlanders de grootste stressfactor bij het op vakantie gaan. Uit een onderzoek dat we samen met Direct Research deden, blijkt dat dit geldt voor bijna 40% van de vrouwen. Mannen daarentegen maken zich iets minder druk over het inpakken van hun koffer: bijna een kwart heeft inpakstress.

Wil jij van die stress af? Bekijk dan onze essentiële inpaktips.

1. Doe het laat

Voor georganiseerde mensen klinkt het als een nachtmerrie, maar je kunt beter te laat dan te vroeg beginnen met het inpakken van je tas of koffer. Mensen die meer dan 3 dagen van tevoren beginnen met inpakken, ervaren meer stress dan mensen die het later doen. Ga dus voor lekker last-minute.

Wel kun je natuurlijk eerder een lijstje maken om er zeker van te zijn dat je niks vergeet. Dat is nog handig voor hergebruik ook!

2. Pak slim in

Ken je de situatie dat je op het vliegveld je koffer nog open moet gooien om tóch snel iets in je handbagage te stoppen? Of dat je langs de snelweg al je tassen door moet, op zoek naar je portemonnee. Dat wil je voorkomen. Bedenk daarom vooraf wat je echt in je handbagage moet hebben (je paspoort, reisdocumenten, geld, opladers, medicijnen) en wat er in je koffer kan.

Zorg er ook voor dat je wat ruimte overlaat. Zo past wat je op vakantie koopt later nog in je koffer. Effectief inpakken helpt daarbij: stop je sokken in je schoenen en rol kleding op omdat dat minder ruimte inneemt dan opgevouwen kleren. Check ook of je écht alles nodig hebt; (bad-) handdoeken hoef je bijvoorbeeld niet mee te nemen als je hotel of vakantiepark een handdoekenservice heeft.

3. Bescherm je bagage

Je wilt niet op je hotelkamer je koffer openen en dan ontdekken dat je favoriete shampoo overal zit behalve in de fles. Zorg er daarom voor dat je vloeistoffen altijd veilig verpakt. Ze gewoon in een dichtgeknoopt plastic tasje doen kan de oplossing al zijn.

Neem je iets mee dat breekbaar of kwetsbaar is? Rol het dan in een shirt of doe er een dikke sok omheen. Dat beetje extra bescherming kan net het verschil maken tussen heel en kapot.

Altijd gerust op vakantie

Alles ingepakt, maar wil je je op vakantie ook niet druk hoeven maken over je koffer? Bekijk onze Doorlopende Reisverzekering. Schade, verlies of diefstal van je koffers is bij ons standaard meeverzekerd.

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie