Ga direct naar: inhoud

Relaxed op vakantie met het gezin: zo doe je dat!

18 juni 2018

Lekker met de auto eropuit, gezellig met het gezin kamperen en even heerlijk weg van de dagelijkse beslommeringen door als gezin samen vakantie te vieren. Niet voor niets is tijd met elkaar doorbrengen reden nummer één waarom gezinnen op vakantie gaan. Dit blijkt uit ons onderzoek ‘Hoe relaxed gaat Nederland op vakantie?’. En helaas, erg relaxed is dat niet. Slechts de helft van alle Nederlanders gaat relaxed op vakantie. De voorpret mag juist óók een beetje als vakantie voelen! Daarom geven we je vier tips om wél relaxed op vakantie te gaan.

Tip 1: pak je koffer niet te vroeg in

De koffers inpakken klinkt vaker als een ‘moetje’ dan als vakantievoorpret. Onze tip bij het inpakken van de koffers van het hele gezin, is om hier niet al te lang van tevoren mee te beginnen. Ja, het klinkt misschien vreemd, maar uit ons onderzoek is gebleken dat mensen die last-minute (tot één dag voor vertrek) hun koffers inpakken, relaxter op vakantie gaan!

Grote kans dat dit komt doordat koffers inpakken een beetje stress met zich meebrengt. En als je hier al twee weken tevoren mee begint, dan heb je twee weken lang koffer-stress. Meer tips nodig? Bekijk onze 7 tips voor minder inpakstress.

Tip 2: goed verzekerd op reis

Meer dan de helft van de Nederlanders gaat relaxter op vakantie met een reisverzekering. Logisch, want als er onverhoopt iets gebeurt tijdens je vakantie, staan wij voor je klaar. Een heel ontspannen gedachte. Zo wordt verlies of diefstal van je bagage vergoed, kun je rekenen op hulpverlening bij een ongeval en vergoeding van medische kosten. Bij Nationale-Nederlanden sluit je gemakkelijk een reisverzekering af. Uit ons onderzoek blijkt ook nog dat het afsluiten van een reisverzekering als minst stressvolle voorbereiding wordt gezien. Doen dus!

Tip 3: Relaxte kinderen = relaxte ouders

Kindjes op de achterbank en gaan! Dacht je… Maar kindjes hebben soms helemaal geen zin om urenlang op de achterbank of in een vliegtuig te zitten. Best begrijpelijk. En omdat het voor hen ook vakantie is, kun je ze best een beetje verwennen tijdens de autorit. Met speelgoed en lekkernijen bijvoorbeeld!

Uit ons onderzoek blijkt dat kinderen onder de vijf door hun ouders vooral met speelgoed worden vermaakt. Kinderen die tussen de vijf en de twaalf jaar oud zijn geven voorkeur aan een tablet met leuke apps en filmpjes. Gezinnen met tieners gaan volgens ons onderzoek relaxter op vakantie dan gezinnen met jonge kinderen. Tieners kunnen zichzelf nét iets makkelijker vermaken, waardoor het hele gezin wat meer ontspannen de auto instapt. In ‘Op reis met het gezin: hoe vermaak je de kids?’ vind je nóg meer advies voor zoete kindjes op de achterbank.

Tip 4: relaxed je werk afronden

Vrij nemen van werk en vakantie zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dus krijgen veel mensen te maken met werkoverdracht. Om meerdere redenen is ook dit een stressfactor.

Natuurlijk wil je alles netjes afronden of overdragen, maar soms heb je er gewoon écht de tijd niet voor. Onze tip voor een relaxte werkoverdracht is dan ook om hier op tijd mee te beginnen, en duidelijk aan te geven welke collega’s jouw werk overnemen. Volgens ons onderzoek begint voor een derde van de Nederlanders de vakantie al na de laatste werkdag en als het werk is afgerond. Dit betekent dus dat je na een goede werkoverdracht alvast met een vakantieglimlach op je gezicht kunt lopen!

Werk je voor jezelf? Dan sluipt het ‘werk meenemen op vakantie’-fenomeen er gemakkelijk in. Volgens ons onderzoek laat ruim 40% van alle Nederlanders onder de 65 jaar die op vakantie gaat het werk niet helemaal los. Af en toe wordt er een mailtje gecheckt of een telefoontje gepleegd. Maar er is goed nieuws. Het blijkt namelijk dat deze 40% geen stress ondervindt aan een beetje werken tijdens vakantie.

Benieuwd naar meer resultaten uit ons onderzoek? In ‘Hoe relaxed gaat Nederland op vakantie?’ vind je alle uitslagen en nog meer tips om relaxed op vakantie te gaan.

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie