Ga direct naar: inhoud

Welke factoren bepalen de hoogte van mijn reisverzekering?

21 maart 2014

Sandra werkt al 27 jaar bij Nationale-Nederlanden. Dagelijks beantwoordt ze vragen van particulieren over schadeverzekeringen. Geen vraag is haar te gek! Ze ziet het als haar uitdaging om klanten zo goed mogelijk te helpen, op een manier die ze zelf ook prettig zou vinden. Of klanten nu bellen voor advies of om een vergelijkende offerte aan te vragen. Helaas moet ze soms ook minder leuk nieuws brengen, maar zelfs dat kan volgens haar op een aangename manier. Hieronder het antwoord van Sandra op een veelgestelde vraag.


Vraag

“Als ik op nn.nl de premie voor een doorlopende reisverzekering met aanvullende dekkingen bereken, komt deze hoger uit voor een 84-jarige dan voor een 34-jarige klant. Hoe kan dat?”

Antwoord

We bepalen de premies van onze (schade-)verzekeringen zoveel mogelijk op basis van de situatie en de wensen van de klant. Op die manier voorkomt de klant onnodige dekkingen en komt hij niet voor verrassingen te staan. Variabelen die van invloed zijn op de hoogte van de premie zijn bijvoorbeeld de hoogte van het eigen risico, het dekkingsgebied en de dekkingsduur.

Voor de basisdekking van een doorlopende reisverzekering speelt ook de gezinssituatie een rol. Het risico op schade bij een gezin met twee kinderen is immers groter dan bij iemand die alleenstaand is. De jaarpremie voor een gezin is daarom hoger.

Voor de aanvullende dekkingen van een doorlopende reisverzekering ‘medische zekerheid’ en ‘annulering’, geldt inderdaad dat de leeftijd van een verzekerde bepalend is voor de hoogte van de premie. Vanzelfsprekend is de kans groter dat ouderen op vakantie problemen krijgen met hun gezondheid en in het ziekenhuis belanden (medische zekerheid) of hun reis voortijdig moeten afbreken (annulering). Oudere klanten hebben vaak ook oudere familieleden en vrienden. Als deze overlijden of ernstig ziek worden, is dit vaak reden voor annulering. Dit betekent dus extra risico voor ons. Op basis van het verwachte risico bepalen we de hoogte van de premie.

Er is overigens geen sprake van een specifiek omslagpunt qua leeftijd. Voor elke leeftijd hebben we een specifieke risicopremie vastgesteld.

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie