Ga direct naar inhoud

Reisverzekering wintersport: check je wintersportdekking

21 januari 2019

Een strakblauwe lucht en een dik pak verse sneeuw; het is weer tijd voor de wintersport! Maar: check voordat je de lange latten onderbindt wél of je goed verzekerd bent. Wintersport valt namelijk buiten de dekking van de meeste standaard (doorlopende) reisverzekeringen. Tijdens je wintersportvakantie loop je namelijk meer risico op een ongeluk. Zorg er daarom voor dat je een extra wintersportdekking mét dekking medische kosten afsluit. We vertellen je graag meer over deze dekking.


Ziektekosten op wintersport

Veel mensen denken dat medische kosten in het buitenland onder hun ziektekostenverzekering vallen. Dit is maar deels waar. Als de kosten voor opname of operatie hoger liggen dan in Nederland, moet je zelf het verschil betalen. In verschillende populaire wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, is dit vaak het geval.

Met een Doorlopende Reisverzekering met wintersportdekking plus medische kosten van Nationale-Nederlanden kun je dit risico ondervangen. Dan wordt namelijk het verschil tussen Nederlandse en buitenlandse tarieven door je reisverzekeraar betaald. Als je ongeluk dusdanig ernstig is dat je naar Nederland terug moet worden gebracht, heet dat repatriëring. Dat valt vaak onder een standaard reisverzekering. Is het ongeluk echter op wintersport gebeurd? Dan is een wintersportdekking wel nodig.

Zijn mijn spullen verzekerd op wintersport?

Het is afhankelijk van welke verzekering en verzekeraar je kiest in hoeverre je bagage verzekerd is. Met de Doorlopende Reisverzekering met wintersportdekking van Nationale-Nederlanden ben je tot € 5000,- per persoon verzekerd. Dit is belangrijk, want de spullen die je meeneemt op reis zijn vaak kostbaar. Denk bijvoorbeeld aan je ski's, maar ook aan je wintersportkleding. De dekking geldt ook voor gehuurde materialen.

Geniet met een gerust gevoel

Op wintersport loop je meer risico op schade dan gemiddeld. Zowel aan je lijf als aan je spullen. Bekijk daarom de mogelijkheden van een Doorlopende Reisverzekering met wintersportdekking, zodat je met een nog prettiger gevoel in de après-skibar staat. Proost!

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie