Ga direct naar: inhoud

Tips voor veilig online shoppen

21 januari 2019

Nieuwe kleding, speelgoed voor de kinderen, een nieuwe OLED-tv of boeken of platen voor je verzameling; we kopen allemaal wel iets online.. Maar wat als je iets bestelt en je pakketje komt beschadigd aan? Of nog vervelender: misschien ontvang je wel helemaal niets. Wat doe je dan?

Voorkomen beter dan genezen

Probeer eerst zelf het probleem met de webwinkel op te lossen. In veel gevallen reageert de verkoper snel en ontvang je alsnog je pakketje. Onze tips:

  • Neem zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 2 maanden) schriftelijk contact op met de webwinkel en leg je klacht uit. Dit heet klachtplicht.
  • Blijf altijd feitelijk en respectvol, ook al ben je boos en teleurgesteld.
  • Bewaar alle correspondentie tussen jou en de tegenpartij; ook e-mails zijn rechtsgeldig.

Professionele hulp

Wordt er op jouw pogingen om contact te zoeken niet of nauwelijks gereageerd? Dan is het fijn als je op iemand kunt rekenen en die je bijstaat bij juridische problemen. Dit heet Rechtsbijstand. Met een Rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden staat een team van professionele juristen en advocaten voor je klaar. Zij helpen je met jouw zaak en gaan voor je aan de slag. Vaak is een goede brief al voldoende voor een oplossing. Dreigt de situatie toch uit de hand te lopen? Dan helpen we je ook bij de vervolgstappen.

Goed om te weten: met een rechtsbijstandverzekering kun je onze experts onbeperkt bellen voor advies.

Wist je dat?

Er in 2017 38.343 aangiften zijn binnen gekomen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Dit zijn slechts 47 % van alle gedupeerden, omdat in ruim de helft van de gevallen geen aangifte wordt gedaan. Toch is dit al een daling is van 8.000 ten opzichte van 2016. Deze daling zou te verklaren zijn, doordat consumenten dankzij preventieve maatregelen, voorlichting en mediapubliciteit beter op de hoogte zijn van de risico’s van online winkelen.

Bron: politie.nl

Sterker in je recht met de rechtsbijstandverzekering

Benieuwd naar de Rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden? Bekijk welke dekking het beste bij jou past en bereken gemakkelijk je premie. Wil je het direct regelen? Bel ons dan via 088 663 06 63. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rechtsbijstandverzekering

  • Professionele hulp
  • Bepaal zelf uw dekking
  • Onbeperkt telefonisch advies

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie