Ga direct naar: inhoud

Beter voorkomen dan genezen!

09 juni 2015

Voor juridisch advies en rechtsbijstand bent u goed verzekerd bij Nationale-Nederlanden. De professionals van de Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstand (SRK)staan voor u klaar. Zit iets u niet lekker, twijfelt u, schroom niet om contact op te nemen met SRK. Zij kunnen u advies geven bij (dreigende) conflicten, maar ook tips geven bij juridische zaken. In dit artikel geven we u een aantal tips die u vooruit helpen bij juridische aangelegenheden.


1: Meld een probleem direct

U bestelt online een gratis proefabonnement. Achteraf blijkt u onbedoeld aan het abonnement vast te zitten. U ontvangt hiervoor een rekening, maar volgens u heeft u hier geen akkoord op gegeven. Stuur het ontvangen exemplaar (aangetekend) z.s.m. terug en meldt het bedrijf dat u geen interesse in het abonnement hebt. Neem direct contact op met SRK, u staat waarschijnlijk in uw recht en het is verstandig hier snel op te reageren. SRK kan u helpen met deze reactie. Wacht hier niet te lang mee, want voor u het weet stuurt het bedrijf u meerdere rekeningen en u wilt voorkomen dat u toch aan het abonnement vast komt te zitten.

2: Kaart een probleem altijd schriftelijk aan en maak schriftelijk bezwaar

Heeft u een probleem met uw huisbaas? Meld dit dan zo snel mogelijk schriftelijk aan hem/haar. Op deze manier kunt u aantonen dat u melding gemaakt heeft en dat hij/zij dus op de hoogte moet zijn. Neem daarna snel contact op met SRK voor advies over hoe verder te handelen.

3: Niet zomaar akkoord gaan met zaken, iets toezeggen of tekenen

Uw werkgever wil u een alternatief contract aanbieden na het aflopen van een jaarcontract. Dit lijkt in eerste instantie een aantrekkelijk aanbod, maar het is verstandig om de tijd te nemen dit aanbod goed te bekijken en te overleggen met een specialist van SRK, zodat de consequenties duidelijk zijn. U heeft recht om dit rustig te bekijken en laat u dus niet zomaar verleiden om direct akkoord te gaan en te tekenen.

4: Houd het contact bij een conflict zo goed mogelijk

Soms kan een conflict flink wat emoties losmaken. Probeer het contact met degene met wie u een conflict heeft zo goed mogelijk te houden. Dit kan goodwill creëren bij de andere partij. Ook kan reageren vanuit boosheid het conflict alleen maar verergeren. Blijf dus zo rustig mogelijk en neem even de tijd voordat u ergens op reageert.

5: Onthoud dat contracten altijd zijn op te vragen bij een werkgever of een organisatie

U heeft een probleem met uw werkgever over een contract. U bent uw contract kwijt en denkt dus dat er niets aan te doen is. Uw werkgever is verplicht om uw contract te bewaren en indien nodig een kopie aan u te geven. Ook contracten van abonnementen kunt u altijd opvragen bij de desbetreffende instelling.

6: Zorg dat u in het bezit bent van een schadeformulier

Hopelijk gebeurt het nooit, maar u kunt betrokken raken bij een verkeersongeluk. Zorg ervoor dat u een schadeformulier in de auto hebt liggen, of deze via uw mobiele telefoon kunt invullen. Let op: mocht de andere bestuurder die betrokken is geweest wegrijden, dan kunt u dit formulier ook altijd alleen invullen! Noteer het kenteken en de mobiele telefoonnummers van getuigen en maak foto’s van het ongeluk, deze kunnen altijd helpen in een later stadium. Mocht u vragen hebben over het formulier of het formulier alvast eens willen bekijken? Ook hier kan SRK bij helpen.

7: Let op deadlines of termijnen

Voorkom een dagvaarding! Meldt een incassobureau, deurwaarder of advocaat zich bij u, laat dit dan direct bij SRK weten. Houdt hierbij extra rekening met genoemde deadlines of termijnen. SRK kan u het beste helpen als er genoeg tijd is om naar een zaak te kijken.

8: Check de dekking van uw rechtsbijstandverzekering

Gaat u bijvoorbeeld samenwonen? Staat u op het punt een huis te kopen? Gaat u bijna met pensioen? Dan is het goed om te checken of de dekking van uw rechtsbijstandverzekering nog overeenkomt met de behoeften van uzelf en uw gezin. Wilt u hulp bij de keuze of controle van uw dekking, neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of het Klantcontactcenter van Nationale-Nederlanden.

U kunt rekenen op de hulp die u nodig heeft bij een conflict. De Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK) helpt u verder. Voor professioneel juridisch advies en rechtsbijstand kunt u contact opnemen met SRK:

Rechtsbijstandverzekering

  • Professionele hulp
  • Bepaal zelf uw dekking
  • Onbeperkt telefonisch advies

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie