Ga direct naar: inhoud

Zo kun je later langer thuis wonen!

Ben je na al die jaren nog altijd blij met je huis én de locatie? Dan wil je zeker ook na je pensioen thuis blijven wonen. In deze omgeving vind je immers alle leuke restaurants, mooie wandelroutes en je gezellige hobbyvereniging.

Uit recentelijk onderzoek van de Nederlandse Zorg-Autoriteit (NZa) blijkt dat je niet de enige gepensioneerde bent die graag thuis blijft wonen. Maar liefst 94% van deze groep woont nog thuis! Dit maakt een investering in comfort en veiligheid aantrekkelijker dan ooit.

Hieronder vind je een aantal tips waardoor je huis nog jarenlang een fijn thuis kan zijn:

1. Onderneem sociale activiteiten

Mensen met veel sociale contacten voelen zich gelukkiger en blijven daardoor ook langer gezond. Bovendien kan het handig zijn om mensen die hulp nodig hebben bij te staan. Zo kun je elkaar helpen. Ga dus vooral langs bij je buren voor een kopje koffie, zorg voor familie activiteiten thuis of ga aan de slag als vrijwilliger bij een mooie organisatie. Het is nooit te laat om jezelf uit te dagen en dromen na te jagen, zegt acteur Wang Deshun (80 jaar!). Inspiratie nodig? Bekijk dan de mooie organisaties die wij als Nationale-Nederlanden steunen.

2. Blijf bewegen

Regelmatig bewegen vertraagt het ouder worden. Besteed daarom geen klusjes uit die je zelf nog kunt doen. Door te bewegen houd jij je lichaam gezond, wat bijdraagt aan de mogelijkheid om langer thuis te wonen.

3. Blijf digitaal bij

Maak gebruik van slimme huishoudelijke apparaten, zoals thermostaten, wasmachines en alarmsystemen die draadloos verbonden zijn met internet. Apparaten die je eenvoudig bedient met een smartphone of iPad beschikken over zelflerende functies. Het maakt het leven comfortabeler, én ze waarschuwen een mantelzorger of zorgverlener als er iets mis gaat. Handige hulpmiddelen als je langer zelfstandig wilt wonen! Verder kun je ook veel andere zaken digitaal regelen, zoals boodschappen doen en zaken regelen met je verzekeraar.

Heb je verzekeringen bij Nationale-Nederlanden? Heb je verzekeringen bij Nationale-Nederlanden? Download dan onze app.

4. Voel je veilig thuis

Wanneer jij je veilig voelt in je huis, dan heb je ook het gevoel langer thuis te kunnen blijven wonen als je ouder wordt. Maak je huis veilig op het gebied van brandveiligheid, inbraakveiligheid en uitglijden. Lees hier meer over hoe jij je huis veiliger maakt.

5. Pas je huis zodanig aan, dat je er langer zelfstandig kunt blijven wonen

Hiervoor zijn niet altijd ingrijpende verbouwingen nodig. Soms kunnen kleine hulpmiddelen al een enorm verschil betekenen voor mensen die hulp nodig hebben. Bevestig steunen aan de muur in de badkamer, zodat jij jezelf kunt vasthouden. Of vervang het bad door een inloopdouche met lage instap, anti-slipvloer en eventueel een douchekruk. Is er toch een verbouwing nodig? Lees hier meer over verbouwen.

Jouw dierbare spullen beschermen?

Zorg dat jouw dierbare spullen die jouw huis als thuis laten voelen, goed verzekerd zijn.

Ga naar de inboedelverzekering

Je huis beschermen?

Met een opstalverzekering worden de meest voorkomende schades aan je woning vergoed.

Ga naar de opstalverzekering