Ga direct naar: inhoud

Johan kijkt uit naar zijn pensioen

Johan wil straks tuinieren, motorrijden en de hele krant uitlezen. Maar wat als de AOW-leeftijd van Johan met 2 jaar verhoogd wordt?

Mensen worden vandaag de dag ouder dan vroeger. Langer doorwerken wordt daardoor steeds gewoner. Dat mensen ouder worden, is ook de voornaamste reden dat de AOW leeftijd is verhoogd. Vanaf wanneer gaat uw pensioen in? Wilt u op uw 65e stoppen met werken? Of stelt u het pensioen liever nog even uit?

Wat deed Johan

Vooral nu de AOW later ingaat, kiezen veel mensen ervoor om hun pensioen uit te stellen. Gaat (een deel van) uw pensioen op uw 65e in, maar is uw AOW leeftijd verhoogd naar 65 en een paar maanden of zelfs naar 67? Dan kunt u ook uitstel aanvragen voor het pensioen dat op uw 65e ingaat.

Lees hieronder het verhaal van Johan

Johan werkt alweer jaren als verkoper in een dameskledingwinkel. Via de winkel bouwt hij ook pensioen op. Johan is 59 jaar en kijkt er best al wel naar uit om met pensioen te gaan. Hij heeft niet het plan om een paar maanden naar China te gaan, maar verheugt zich wel al op alle vrije tijd. Lekker lezen, op zijn motor rijden, in de tuin rommelen en met zijn kleindochter (zijn oogappel Sabine) naar de dierentuin. En tijd om de krant helemaal te kunnen lezen! Dingen zoals de dierentuin en een krantenabonnement kosten geld. Daarom heeft Johan zich al in zijn pensioenregeling verdiept. Wat gaat hij straks aan inkomen krijgen en wat heeft hij nodig? Tijdens het verdiepen, zag Johan ook dat hij pensioen opbouwt dat ingaat op leeftijd 65.

Maar nu gaat zijn AOW leeftijd naar 67 jaar... Johan rekent op een inkomen van pensioen én AOW. Na overleg met zijn werkgever, weet Johan wat hij gaat doen.

Zijn pensioen wordt uitgesteld naar de AOW leeftijd. Hij moet dan twee jaar langer werken, maar daarbij wordt zijn pensioen wel hoger. De schatting is dat het pensioen per uitsteljaar met 5 of 6% stijgt. Op het pensioenoverzicht van Johan staat dat hij vanaf 65 jaar jaarlijks € 16.000,- pensioen krijgt. Dit zou betekenen dat zijn pensioen stijgt naar € 18.240,-. Daarbij komt nog wat hij in die twee jaar opbouwt, en zijn AOW.

Meer weten over AOW?

Wilt u meer weten? Klik dan hier

De Pensioen Hulp helpt u verder

De Pensioen Hulp informeert u proactief en regelmatig over belangrijke zaken rondom uw pensioen. Dit doen we per e-mail. Wel zo makkelijk. Zodat u weet welke keuzes u kunt maken en u goed voorbereid met pensioen gaat.

Meer hulp nodig op weg naar uw pensioen?

Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur op 088 663 60 00. Of door een e-mail te sturen naar pensioen@nn.nl.