Ga direct naar: inhoud

Zo overleef je elke festivalcamping!

07 juni 2018

Het is eindelijk weer zo ver, het festivalseizoen is geopend! Dé tijd voor jou om even een andere wereld in te stappen en lekker te ontspannen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een festivalbezoek bijdraagt aan een gelukkiger wereldbeeld. Daar wil je uiteraard zorgeloos naartoe! De artiesten of het weer kunnen we niet regelen, maar we kunnen je wel goed op weg helpen! Of het nu Pinkpop, Solar, Lowlands of Sziget is, met deze checklist overleef jij elke festivalcamping.

1. Maak een paklijst

Zet op een rijtje welke dingen je niet mag vergeten om jouw verblijf op de camping van het festival zo aangenaam mogelijk te maken. Wees wel kritisch, want niemand heeft zin om volle koffers over de camping te zeulen.

2. Keuzes maken

Bij een festival moet je niet alleen kiezen tussen artiesten, maar ook uit de spullen die je meeneemt. Bedenk vooraf goed wat je écht nodig hebt tijdens het festival. Je ID, zorgverzekeringspasje, pinpas en contant geld zijn noodzakelijk, maar waardevolle spullen kun je beter thuislaten. Zo kun je beter een oude mobiel meenemen dan je nieuwste smartphone. Ook komt een powerbank altijd van pas, zeker als de elektriciteitspunten schaars zijn.

3. Neem een goedkope en waterdichte tent mee

Zeker in Nederland is het weer onvoorspelbaar en tijdens een meerdaags festival wil je je spullen droog houden. Neem voor de zekerheid ducttape mee voor snelle reparaties. Ook is het slim om een zeil onder je tent te leggen, zodat je bij regen niet direct in een modderbad stapt uit je tent. De kans dat je tent het niet overleeft is op een festival een stuk groter dan op de camping. Regel daarom een goedkope tent! Dan valt de schade weer mee voor je portemonnee.

4. Houd je scheerlijnen dichtbij je tent

Zo voorkom je dat jijzelf of andere festivalgangers struikelen over jouw tent! Je kunt er ook voor kiezen deze te versieren zodat ze extra opvallen, breng je meteen wat sfeer op de camping.

5. Zet je tent van tevoren een keer op

Én oefen met het inpakken ervan. Vooral bij opklaptentjes is het handig dit onder de knie te hebben! Zo heb je de morning after al je spullen binnen een mum van tijd ingepakt.

6. Neem een slotje mee

Daarmee kun je je tent of bagage dicht maken. Het zal inbrekers niet altijd tegenhouden, maar zal het aantal ongenode gasten wel beperken tot een minimum. En kun je na een drukke festivaldag gewoon lekker weer je eigen tentje inrollen.

7. Kies je kampeerplek verstandig

Vermijd bosjes of hekken, want dat zijn geduchte wildplasplekken. Voor een frisse geur blijf je ook uit de buurt van de toiletten. En onthoud dit: een goede buur is beter dan een verre vriend! Zo kun je voor elkaar een oogje in het zeil houden of te hulp schieten indien nodig.

8. Regel een partytent

Zeker met een groep komt een overkapt buitenverblijf goed van pas! Zo kun je je eigen pre-party organiseren en als het regent, kun je daar gezellig toeven met z’n allen.

9. Zorg voor een goede nachtrust

Maak het jezelf comfortabel door oordopjes, een fatsoenlijke matje of luchtbed én een kussen mee te nemen. Ook een slaapmaskertje kan bijdragen aan wat extra rustuurtjes. Je wil immers optimaal genieten!

10. Neem noodrantsoen mee

Diep in de nacht, tussendoor of ’s ochtends vroeg; een goede snack komt altijd goed van pas! Vooral houdbare etenswaren zijn handig, zoals knakworsten in blik en houdbare mueslirepen. Zorg daarnaast voor voldoende water in plastic flessen, want glas mag natuurlijk niet mee naar binnen.

Met deze simpele voorbereidingen kan jouw festivalweekend eigenlijk niet meer stuk. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is te genieten van de muziek. Heel veel plezier!