Ga direct naar: inhoud

Zo overleef je een exotische bestemming

25 juni 2018

Je hebt een exotische reis op de planning staan. Dat betekent naast avontuur, tropische paradijsjes ook vreemde gerechten, hectisch verkeer en heel veel insecten. Naar welke verre bestemming je ook gaat, met deze tips ben voorbereid.

Allergie? Raadpleeg Van Dale!

Met een allergie kun je prima een reis maken, alleen is het natuurlijk wel fijn als je ook weet wat bijvoorbeeld een notenallergie in het Thais is. Download daarom een vertaalapp op je smartphone, zodat je het kunt aangeven als je een specifiek ingrediënt niet mag binnenkrijgen.

Geen zon? Toch smeren!

Ook al zit de zon achter de wolken verstopt, in de tropen brandt hij er dwars doorheen. Het is daarom altijd verstandig je meerdere keren per dag in te smeren met een hoge factor, ook als je minder snel verbrandt. Kom je uit het water? Ook bij waterproof zonnebrand is het goed regelmatig te blijven smeren.

Anti-mug? Bestel een (gin)-tonic!

Je zou het niet verwachten, maar muggen zijn niet dol op tonic. In die frisdrank zit namelijk kinine en daar houden de beestjes helemaal niet van. Dus ben je een keertje je anti-muggenspray vergeten, bestel dan vooral veel (gin)-tonic.

Cocktails? Geen ijsklontjes!

Bij een tropisch strand hoort vaak een lekkere cocktail. Om deze extra koel te maken gaan er vaak flink wat ijsblokjes in. Prima natuurlijk, tenzij ze van kraanwater worden gemaakt. Daar kunnen dan namelijk bacteriën in zitten. Check dit dus bij de bediening voor je je eerste slokje neemt. Dat scheelt je misschien wat vervelende toiletbezoekjes de volgende dag! Is het wel misgegaan dan, kun je nog terugvallen op ORS (een wateroplosbaar mengsel tegen uitdroging).

Frisdrankje besteld? Open deze zelf!

Als je in een ver oord een verfrissend colaatje bestelt, zorg dan dat de ober het flesje aan tafel opent of dat je zelf de dop eraf kunt draaien. Dan weet je zeker dat er geen schadelijke bacteriën bij zijn gekomen. Proost!

Vaccinaties? Dit heb jij nodig!

Op website www.ggdreisvaccinaties.nl kun je eenvoudig checken welke vaccinaties je nodig hebt, waar je ook heen gaat.
Vanuit de zorgverzekering van Nationale-Nederlanden kan ook medische zorg in het buitenland vergoed worden. Bekijk hier op welke zorg jij kan rekenen tijdens jouw vakantie.

Goede reis!

Zorgpas al ingepakt?


Vergeet je zorgpas (EHIC) niet als je op vakantie gaat. Met de gratis European Health Insurance Card ben je in Europa verzekerd van medisch noodzakelijke hulp.

Lees meer

Ga je naar het buitenland?


Ga je naar het buitenland? Met een zorgverzekering bent u in het buitenland ook verzekerd als u onverwacht medische zorg nodig hebt.

Bekijk onze vergoedingen

Genieten van een onbezorgde vakantie?

Sluit nu een reisverzekering af. Bagage en onderwatersport is bij ons standaard meeverzekerd.

Lees meer