Ga direct naar: inhoud

Tips voor online aankopen in de decembermaand

December is voor velen best een dingetje. Het is niet alleen een tijd van feestdagen, maar ook een tijd van cadeau- en inkoopstress. Weet je eindelijk wat je wilt kopen, hebben winkels het product niet op voorraad. In de winkels is het druk – twee keer zoveel klanten struinen langs de schappen, maar ook online shoppen doen Nederlanders graag. Met vier of vijf keer zoveel bestedingen dan normaal, is deze periode veruit de drukste tijd van het jaar.

Welk producten koop jij het liefst online? Ben je al weken bezig met het uitzoeken van hét perfecte geschenk, maar bestel je het toch lastminute? Hieronder een aantal suggesties die wellicht de cadeaustress in de decembermaand wat verminderen.

  • De verkooppiek houdt jaarlijks aan tot vlak voor Kerstavond. Ondanks dat webwinkels rekening houden met de verwachte drukte, is op tijd bestellen key. Met het welbekende printje ‘ik ben je nog iets verschuldigd,’ kom je niet elk jaar weg. Het is toch wel zo leuk om tijdens de feestdagen iets te geven wat je vrienden of familie daadwerkelijk kunnen uitpakken.

  • Heb je geen inspiratie of heb je een lootje getrokken voor die ene persoon die echt alles al heeft? Vele webwinkels hebben de leukste cadeautips al uiteengezet in voorbereiding op de feestdagen. Voor wie is het cadeau? Voor welke gelegenheid? Kom je er echt niet uit? Gezelschapsspellen blijven de trend in 2018. Denk aan klassiekers als Wie ben ik?, 30 Seconds en Monopoly. Wil je je blufkunsten oefenen? Dan is Met Het Mes Op Tafel, bekend van de televisiequiz, hét spel voor jou en je familie of vrienden.

  • Heb je een mooi cadeau besteld en betaald, maar is je online bestelling niet aangekomen? Wat moet je doen als je het product kapot hebt ontvangen? Vaak ben je al verzekerd, we laten je graag zien hoe je omgaat met deze veelvoorkomende klachten.

  • Is het voor jou nu niet de tijd om dure cadeaus te geven? Moet je nu toch echt beginnen met het aflossen van je studieschuld? Dan is dé beste bespaartip wel het ‘ouderwets knutselen’. Een bezoekje aan Pinterest “Kerst DIY”, de HEMA, een zondagmiddag verder en je bent er. Wedden dat jij de kersthit bent? Mariah Carey, eat your heart out!