Ga direct naar: inhoud

Slim besparen op je bruiloft

18 juli 2018

Slim besparen op je bruiloft zonder dat dit ten koste gaat van de dag van jouw leven? Dat kan! Jaarlijks trouwen er zo’n 65.000 mensen in ons land. Volgens diverse bronnen kost een trouwerij in Nederland gemiddeld ruim € 15.000,-. Een once in a lifetime event natuurlijk, maar kan het ook goedkoper? Ontdek hier hoe!

Vijf geld besparende trouwtips

1. Beperk de gastenlijst

Eén van de oplossingen om te besparen is het beperken van je aantal gasten. Eenvoudig is het niet om die selecte gastenlijst te maken, maar bedenk dat je voor elke gast kosten maakt. Bovendien heeft een intieme setting ook veel voordelen. Klein maar fijn zullen we maar zeggen!

2. Trouw op maandag

Een normale huwelijksvoltrekking kost tussen de € 600,- en € 1000,-. Dit bedrag dat je aan de gemeente betaalt, verschilt per tijdstip en per gemeente. De vrijdag is de populairste en vaak duurste dag om te trouwen. Wil je bijna gratis trouwen? Dit kan bij veel gemeenten op maandag. Dit betekent wel een wat eenvoudige trouwceremonie, een wachtlijst en een paar tientjes voor het papierwerk.

3. Bespaar op de grootste kostenpost – de feestlocatie

Vergeet even de officiële trouwlocaties en bedenk hoe jij het liefst zou willen trouwen. Droom je ervan om buiten een mooie ceremonie te houden? Denk dan eens aan die grote tuin van je ouders of het park naast je huis. Zie je meer een chique receptie voor je? Met aankleding kun je al enorm veel doen. Verlies jezelf niet in details, maar denk vooral aan het algehele gevoel en beeld wat je hebt bij jouw bruiloft.

4. Doe-het-zelf

De Bruidstaart, bruidskaarten, decoratie, je eigen catering op je bruiloft. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kunt het zelf maken. Op deze manier bespaar je niet alleen, je geeft ook nog eens een unieke en persoonlijke touch aan je bruiloft. Kijk eens op Pinterest, dat is het ideale kanaal om inspiratie op te doen en moodboards te maken.

5. Vraag diensten of vaardigheden i.p.v. cadeaus

We hebben allemaal een groter netwerk dan we denken, familie, vrienden, collega’s of buren. Misschien heb je een collega die ook een gepassioneerd fotograaf is, een vriend met een oldtimer of een tante die een ster is in taarten bakken. Dit zijn de mooiste cadeaus die ze jou kunnen geven! Bovendien zou dat je zo honderden euro’s kunnen schelen.

Bespreek vooraf goed met elkaar wat je wensen zijn en wat jullie budget is.

Tip:        Open gratis een aparte spaarrekening speciaal voor jouw bruiloft

Gratis spaarrekening

Onze spaarrekening biedt een variabele rente, is gratis en in drie eenvoudige stappen aan te vragen.

Lees meer

Spaarrekening openen

Open nu eenvoudig een gratis spaarrekening en profiteer van de variabele rente.

Spaarrekening openen