Ga direct naar: inhoud

Klaar voor de start(er)

Het begin van je carrière is leuk, maar zit ook vol met uitdagingen. Neem het salariscircus op de werkvloer. Waarom verdienen jouw collega’s meer dan jij? En hoe verdien je geld met wat je echt leuk vindt?

  Drie uitdagingen voor je carrière met tips en inspiratie:

  #1 Heb je weinig geld? Dat klopt :(

  Terwijl jij je laatste varken kapot sloeg om op vakantie te kunnen, kwam het CBS met deprimerend nieuws voor twintigers. Gemiddeld verdienen zij sinds 2004 steeds minder. En dat terwijl elke andere leeftijdsgroep juist het inkomen zag stijgen. De drie belangrijkste oorzaken: de crisis (je startte met een laag salaris en onder je niveau), lange studies (want alles beter dan direct werkloos worden) en flexibele arbeidscontracten (soms wel geld, soms niet).

  #2 Praten over salaris: hoe kom jij als winnaar uit een salarisonderhandeling?

  Dat weet carrièrecoach Charlotte van ‘t Wout aan de hand van drie tips. Eén: begin er elke drie maanden over, liefst op onverwachte momenten. Twee: laat tijdens de onderhandeling veel (pijnlijke) stiltes vallen. En drie: claim territorium tijdens het gesprek. Dat klinkt leuk, maar is in de praktijk moeilijker dan je denkt. Vooral als je vrouw bent :(

  #3 Doen wat je leuk vindt en er geld mee verdienen

  We hebben veel met elkaar gemeen. Toch zijn we allemaal anders. Iedereen heeft unieke doelen. Onderweg naar dit doel doen we investeringen en offeren we dingen op, qua werk of vrijetijdsbesteding. Zie je carrière als een persoonlijke ontdekkingstocht. Hoe jouw leven eruit ziet, bepaalt wat je financieel nodig hebt. Je hoeft niet gelijk die droombaan te vinden. Gun jezelf de tijd om verschillende ervaringen op te doen.

  Meer weten?

  Van hypotheken tot testamenten: op onze blog geven we handige tips, nieuws, fun facts en handige informatie.


  Gratis spaarrekening

  Onze spaarrekening biedt een hoge variabele rente, is gratis en in drie eenvoudige stappen aan te vragen.

  Lees meer

  Spaarrekening openen

  Open nu eenvoudig een gratis spaarrekening en profiteer van de hoge variabele rente.

  Spaarrekening openen