Ga direct naar: inhoud

Hoe bevlogen ben jij in je werk?

22 mei 2018

Je voelt je vitaal, vol energie en gaat met plezier naar je werk. Je bent betrokken en je werkdag vliegt over het algemeen zo voorbij. Dat noemen we bevlogenheid. Elk jaar staan we daar extra bij stil tijdens de Week van de Bevlogenheid, een mooi moment om te reflecteren of jij het maximale uit je leven haalt. Hoe bevlogen ben jij?

Stel jezelf deze 5 vragen en check of jij bevlogen bent!

1.       Behaal jij de doelen die je voor ogen hebt?

Om alles uit je werk te halen, is het handig voor jezelf te bepalen wat jij wilt bereiken in je loopbaan. Heb je deze mijlpalen al bereikt in je huidige baan? Zo niet, wat kun je doen om dit alsnog voor elkaar te krijgen? Door deze vragen te beantwoorden ga je doelgerichter aan het werk.

2.       Ga je met plezier naar je werk?

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een baaldag of een tegenslag, maar ga jij de meeste dagen met goede zin naar je werk? En vliegen jouw werkdagen voorbij? Dat zijn allemaal indicaties of je plezier hebt in je huidige baan.

“Bevlogenheid is dat je iets met passie en volle overtuiging doet. En dan maakt het niet uit wat het is. Als je iets met heel veel liefde doet, maak je daarmee altijd het verschil, in je wereld, in je leven. Zo simpel kan het zijn.” - Michael Pilarczyk

3.       Voldoet een gemiddelde werkdag aan jouw ideale dag?

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit? En welke aspecten spelen daarin een belangrijke rol? Toets dit aan je huidige werksituatie zodat je inzicht krijgt in hoeverre je werk bijdraagt aan waar jij nu behoefte aan hebt.

4.       Draagt je huidige baan bij aan je toekomstperspectief?

We hebben allemaal persoonlijke doelen, dromen en ambities voor de toekomst. Kijk eens of de carrièrestappen die je in het verleden hebt gezet logisch toewerken naar dat doel en of je huidige functie daar ook in past. Zo niet, wat voor functie is dan wel een logische stap voor jouw toekomst?

5.       Ben jij trots op wat je doet?

Vertel jij op verjaardagen trots over het werk dat jij doet? En wat vertel jij je partner als je na een werkdag thuis komt? Bevlogen mensen kunnen het vaak niet laten om het over hun werk te hebben.


Het kan soms best spannend zijn jezelf een spiegel voor te houden en deze vragen te beantwoorden. Maar uiteindelijk geven ze je meer inzicht in wat je kunt veranderen  om met nog meer energie en plezier in het leven te staan!

Nationale-Nederlanden Inkomen heeft zich als ambassadeur aan de Week van de Bevlogenheid verbonden. De Week van de Bevlogenheid keert jaarlijks terug. In deze week is er aandacht voor activiteiten gericht op het vergroten van bevlogenheid en trots in het Nederlandse bedrijfsleven.