Ga direct naar: inhoud

Fijne feestdagen!

De winter is aangebroken, een seizoen waar velen het hele jaar naar uitkijken. Het is over het algemeen een tijd van ouderwetse, echt-Hollandse gezelligheid. De temperatuur daalt en het is buiten net wat guurder dan tijdens de andere seizoenen. Hieronder een aantal suggesties om de winter door te komen.

Tijd voor gezelligheid?

Eenzaamheid is iets dat met name tijdens de feestdagen moeilijk is. De tijd rond Kerst en de jaarwisseling is een gezellige, warme periode waarin families en vrienden veel tijd met elkaar doorbrengen. Toch zitten veel mensen alleen. Zijn er mensen in je omgeving die je misschien kan uitnodigen rond deze dagen voor een kerstdiner? Ook zijn er steeds meer organisaties die leuke kerstactiviteiten aanbieden, zoals het Nationaal Ouderenfonds.

Feestdagen zijn leesdagen

In de bestseller van Groen ‘Pogingen iets van het leven te maken’ lees je alle avonturen van Hendrik Groen in het verzorgingstehuis. Hendrik mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich onder te laten sneeuwen. De bestseller is inmiddels ook bewerkt tot een dramaserie bij omroep Max, Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Toch meer van de thrillers? Geef je dan over aan het nieuwste boek van Dan Brown, ‘De Oorsprong’. Of je nu aan je literatuur komt via de boekenclub, je buurman of via je kleinkind die deze op je tablet zet? Blijf lekker binnenshuis, want de feestdagen zijn ook zeker leesdagen!

Veilig de winter door

  • Voorkom onnodige vuurwerkschade aan je huis, door bijvoorbeeld je brievenbus af te schermen.
  • Let buiten goed op. Pas op voor gladheid en kies voor routes met goede verlichting.
  • Eenmaal veilig thuis aangekomen? Een goede bespaartip is het sluiten van de gordijnen, dit voorkomt niet alleen tocht, maar ook warmteverlies.

Op zoek naar nog meer tips voor tijdens de feestdagen? Bezoek onze website.

Geniet van een gezellige winter, de misschien wel mooie witte plaatjes en elkaar. Fijne, veilige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!