Ga direct naar: inhoud

Drie tips voor woondilemma’s

Het begin van je woon- en werkcarrière zit vol valkuilen. Neem de overspannen huizenmarkt. Waarom kan iedereen iets vinden, maar jij niet? Drie tips voor je wooncarrière: ga niet naar de stad, overweeg een huurwoning, en wees minder romantisch.

#1 Trek eens uit de stad

Als de huizenmarkt ergens overspannen is, dan is het in de grote steden. Vooral in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam is nog amper een huis te vinden - laat staan te betalen. Je ziet daarom dat steeds meer stellen en gezinnen de drukte laten voor wat het is. Voor veel minder geld krijgen zij veel meer huis op het platteland.

#2 Je zou het bijna vergeten, maar huren kan nog steeds

Ja, de hypotheekrente is historisch laag. En ja, huren voelt soms alsof je geld weggooit in plaats van investeert. Maar in de zoektocht naar een dak boven je hoofd is huren nog altijd een prima optie. Nationale-Nederlanden zet de belangrijkste voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

#3 Doe eens niet romantisch, maar juist praktisch

Doe eens niet romantisch maar juist praktisch

Samenwoonplannen? Hartstikke leuk natuurlijk! Vergeet alleen niet om ook even je roze bril af te doen en je praktische verrekijker erbij te pakken. Afspraken maken klinkt niet romantisch, maar voorkomt wel problemen. Wie gaat bijvoorbeeld de financiën regelen? Hoe sta je tegenover een gemeenschappelijke rekening? En wat zijn de belangrijkste ergernissen die je kunt verwachten? Wij zochten het uit.

Meer weten?

Van hypotheken tot testamenten: op ons blog geven we handige tips, nieuws, fun facts en informatie