Ga direct naar: inhoud

We vroegen mensen op de kerstmarkt van Maastricht naar hun goede voornemens voor 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. De een wil een eigen bedrijf opzetten, de ander een verre reis maken, en weer een ander droomt ervan om zijn of haar huis eindelijk onder handen te nemen. Wat zijn jouw wensen voor 2017?

Om erachter te komen wat voor plannen mensen hebben voor het nieuwe jaar, trokken we naar het zuidelijke Maastricht. In december vind je daar namelijk ieder jaar misschien wel de gezelligste kerstmarkt van ons land, met glühwein, zoete wafels, een enorme kerstboom en een vrolijke ijsbaan. Voor ons de ideale plek om mensen te vragen: wat is jouw wens voor het nieuwe jaar?

Tommy (27)

“Ik ben in 2017 van plan om mijn huis op te knappen. Ik wil een uitbouw maken, zodat ik iets meer ruimte in de slaapkamer heb om er muurkasten in te zetten. Verder wil ik mijn tuin betegelen, maar alles is nog veel te ongelijk. Dus dat wordt de eerste taak voor het nieuwe jaar: er een beetje een vlakke grond van maken.”

Theresa (25)

“Ik zou in het nieuwe jaar vooral graag willen reizen. Het liefste naar een warm land, een bounty-eiland met zo’n wit strand zoals je altijd op die jaloersmakende foto’s ziet. Het is vooral het geld dat me tegenhoudt. Ik studeer nog, dus ik heb niet heel veel geld te besteden.”

Ilse (46)

“Ik heb samen met mijn man een bloemenwinkel in Tongeren in België. Daar hebben we een vrij specifiek plan voor in de steigers staan. We horen namelijk vaak de klacht dat mensen geen bloemen bij ons kunnen kopen omdat de winkel al dicht is voordat zij uit hun werk komen. Daarom willen we een soort automatiek bouwen, zoals ze hier in Nederland met kroketten doen, waar je ‘s avonds bloemen uit de muur kunt halen.”

Frans (58)

“Ik wil graag veel gaan reizen komend jaar. Zuid-Amerika, Thailand, en misschien nog naar Afrika. Verder heeft mijn vriendin Siobhan het plan om een eetcafé te beginnen in Luxemburg. Ze werkt bij een bank, maar heeft de droom om een café te beginnen, met gezond voedsel en achterin een podium voor theater en stand-up. En dan willen we daar waarschijnlijk ook een huisje zoeken om samen te gaan wonen.”

Iedereen heeft zijn eigen plannen en dromen, maar niet iedereen heeft de financiële middelen om die nieuwjaarswensen ook te verwezenlijken. Met een kleine persoonlijke lening is vaak al meer mogelijk dan je denkt. Daarom kan het interessant zijn om naar andere opties te kijken, zoals Consumptief Krediet.

Geld lenen

Als u geld wilt lenen, is het belangrijk dat u een keuze maakt voor de juiste lening. 

Geld lenen

Doorlopend Krediet

Heeft u extra financiële ruimte nodig in combinatie met flexibiliteit?

Lees meer

Persoonlijke Lening

U heeft geld nodig voor een eenmalige uitgave en wilt zekerheid over wat u maandelijks moet betalen.

Lees meer