Ga direct naar: inhoud

Verbouwen of verhuizen? De voor- en nadelen op een rij!

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven


Past jouw huis niet meer helemaal bij jouw woonwensen? Dan overweeg je misschien om jouw woning te verbouwen of dat je beter kunt verhuizen. Wij hebben de voor- en nadelen van verbouwen en verhuizen voor jou op een rij gezet.

Verbouwen

Voordelen Nadelen
Je kunt in de fijne buurt en wijk blijven wonen. Er moet geklust worden en voor sommige verbouwingen heb je een aannemer nodig.
Je kunt meer ruimte creëren, bijvoorbeeld met een uitbouw of dakkapel. Zorgt voor rommel en herrie in huis (stof, gereedschap, enzovoorts).
De waarde van jouw woning kan stijgen. Soms moet je tijdelijk de woning verlaten of kun je geen gebruik maken van de keuken of badkamer.
Je kunt jouw woning energiezuiniger maken. Kost geld (je hebt bijvoorbeeld eigen geld, een lening of een hogere hypotheek nodig).
Je hebt de mogelijkheid om jouw thuis net iets fijner te maken zonder dat je alles hoeft te verhuizen. Kost soms veel tijd.

 

Verhuizen

Voordelen Nadelen
Je kunt kiezen voor een andere buurt, om zo dichter bij je werk of familie te gaan wonen. Je krijgt te maken met bijkomende kosten, zoals kosten voor de notaris en de makelaar.
In de huidige woningmarkt is het makkelijker om jouw woning te verkopen tegen een goede prijs. Je betaalt waarschijnlijk veel voor je nieuwe woning, omdat de huizenprijzen hoog zijn in de huidige woningmarkt.
Je kan profiteren van een lagere rente als je een nieuwe hypotheek afsluit voor je volgende woning. Het woningaanbod in de huidige markt is beperkt.
Je kunt een woning kopen die aansluit bij woonwensen die niet door een verbouwing te realiseren zijn, denk aan een tuin op het zuiden of een gelijkvloerse woning. Je moet veel regelen, denk aan het verkopen van je huidige woning en het verhuizen van al je spullen.
Je kunt een woning zoeken die past bij jouw toekomstplannen. Je hebt mogelijk tijdelijk dubbele woonlasten.

Meer weten over verbouwen of verhuizen? Kijk op nn.nl/verbouwen of nn.nl/verhuizen.

  Hypotheekadvies nodig?

  Snel een afspraak, waar en wanneer u maar wilt. Eerste gesprek altijd vrijblijvend.

  Maak een afspraak

  Uw maximale hypotheek

  Als u een nieuw huis op het oog heeft, wilt u zich geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek.

  Bereken uw mogelijkheden

  Uw situatie wijzigt

  Het is mogelijk dat u ooit in een situatie komt waarin uw hypotheek ineens een zware last wordt.

  Lees meer