Ga direct naar: inhoud

Overlijdensrisicoverzekering voor je hypotheek?

Heb je een hypotheek voor je huis aangevraagd? Het kan dan verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die ervoor zorgt dat je jouw nabestaanden niet achterlaat met een hoge hypotheekschuld. Bij overlijden keert de verzekeraar namelijk een bedrag aan jouw nabestaanden uit. Sluit je samen met je partner een overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek af? Dan betaalt de verzekeraar na overlijden (een deel van) de hypotheek af. Hoeveel de verzekeraar betaalt hangt af van het deel waarvoor jij je hebt verzekerd.

Op basis van je persoonlijke situatie en wensen sluit je de verzekering bijvoorbeeld voor dertig jaar of levenslang af. Je adviseur kan je vertellen wat het beste bij je past.

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering?

1. Selecteer de verzekeraar met de beste voorwaarden voor jou (en de nabestaanden). Je adviseur kan je hierbij helpen. Vergelijk bijvoorbeeld:

 • Selecteer de verzekeraar met de beste voorwaarden voor jou (en de nabestaanden). Je adviseur kan je hierbij helpen. Vergelijk bijvoorbeeld:
  - De maandelijkse premie. Leeftijd, gezondheid en looptijd spelen mee bij de bepaling hiervan.
  - Het verzekerde bedrag. Des te hoger het verzekeringsbedrag, des te hoger jouw premie.
  - De korting voor niet-rokers. Deze korting ontvang je als je minimaal twee jaar niet hebt gerookt.
  - De verzekeringsvorm. Vergelijk de gelijkblijvende, lineair dalende en annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering met elkaar.
 • Heb je de verzekeraar uitgekozen? Dan zal deze je hoogstwaarschijnlijk vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen. In sommige gevallen moet je ook een medische keuring van een dokter voorleggen.
 • Zodra je aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering is goedgekeurd, ga je de periodieke premies betalen. Ben je nog steeds in leven bij het aflopen van de verzekering? Dan ontvang je geen uitkering (of premies terug) van de verzekeraar.

2. Heb je de verzekeraar uitgekozen? Dan zal deze je hoogstwaarschijnlijk vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen. In sommige gevallen moet je ook een medische keuring van een dokter voorleggen.

3. Zodra je aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering is goedgekeurd, ga je de periodieke premies betalen. Ben je nog steeds in leven bij het aflopen van de verzekering? Dan ontvang je geen uitkering (of premies terug) van de verzekeraar.

Hypotheekadvies nodig?

Snel een afspraak, waar en wanneer u maar wilt. Eerste gesprek altijd vrijblijvend.

Maak een afspraak

Uw maximale hypotheek

Als u een nieuw huis op het oog heeft, wilt u zich geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek.

Bereken uw mogelijkheden

Uw situatie wijzigt

Het is mogelijk dat u ooit in een situatie komt waarin uw hypotheek ineens een zware last wordt.

Lees meerGerelateerde artikelen