Ga direct naar: inhoud

Nationale Huizennacht 2014

Huizenkopers slapen er graag een nachtje over

Uit onderzoek blijkt dat 45% van de huizenkopers een of twee keer een huis bezichtigen voordat zij besluiten om het huis te kopen. 45% bezoekt zijn droomhuis zelfs drie tot vijf keer voordat zij een besluit nemen. De meerderheid van de respondenten vindt dit te weinig om een goed aankoopbesluit te kunnen nemen.

“Een gemiddeld huizenbezoek duurt 20 minuten, dat is relatief kort voor het nemen van een dergelijk grote beslissing als het kopen van een huis. Huizenkopers willen graag zekerheid en wij hopen dat we met een nachtje slapen in hun potentiële droomhuis aan die zekerheid kunnen bijdragen”, aldus Edwin Smaal van Nationale-Nederlanden.

Een groot deel van de potentiële huizenkopers, 70%, geeft namelijk aan dat zij graag een nachtje wil slapen in hun droomhuis. De belangrijkste redenen zijn:

  • Ervaren of het er ’s nachts rustig is
  • De omgeving verkennen
  • Het huis controleren op gemakken en ongemakken

Nationale-Nederlanden organiseert daarom voor het eerst de Nationale Huizennacht. Huizenkopers krijgen op 17 oktober de kans om hun droomhuis eerst een nachtje uit te proberen. Zo kunnen zij met eigen ogen zien hoe het is om in het huis te verblijven. Als de overnachting bevalt, geeft dit wellicht net het laatste zetje om tot een definitieve aankoop over te gaan.

Ook verkopers zijn enthousiast

Een ruime meerderheid van de huizenverkopers, 70%, is bereid om potentiële kopers een overnachting aan te bieden.
Meer dan de helft van de ondervraagden, 54%, zou graag zien dat makelaars en huizenverkopers een overnachting standaard zouden aanbieden.

De Nationale Huizennacht is een initiatief van Nationale-Nederlanden. Nationale-Nederlanden hoopt dat veel huizenkopers, - verkopers en makelaars mee zullen doen met het initiatief waar de komende weken actief campagne voor wordt gevoerd. Bij succes zal de Nationale Huizennacht vaker worden georganiseerd.

Hypotheekadvies nodig?

Snel een afspraak, waar en wanneer u maar wilt. Eerste gesprek altijd vrijblijvend.

Maak een afspraak

Uw maximale hypotheek

Als u een nieuw huis op het oog heeft, wilt u zich geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek.

Bereken uw mogelijkheden

Uw situatie wijzigt

Het is mogelijk dat u ooit in een situatie komt waarin uw hypotheek ineens een zware last wordt.

Lees meer