Ga direct naar: inhoud

Linde (10) legt je haarfijn uit wat een bouwdepot is

27 februari 2017

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming gevenSta je op het punt om een nieuwbouwhuis te kopen of je huis te verbouwen? Dan kun je een deel van je hypotheek in een bouwdepot plaatsen. Dit is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van je huis. Vanuit dit potje betaal je de kosten voor de verbouwing van je bestaande huis of de bouw van een nieuwbouwhuis.

Een bouwdepot heeft een looptijd van 6 maanden bij een verbouwing of maximaal 24 maanden bij de koop van een nieuwbouwhuis. Tijdens deze periode kun je vanuit je bouwdepot de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer of loodgieter betalen. Je kunt deze rekeningen eenvoudig online indienen.

Tijdens de looptijd van je bouwdepot krijg je een rentevergoeding, waardoor je in feite over het deel van je hypotheek dat in je bouwdepot zit weinig tot geen rente betaalt. De vergoeding bij een verbouwing is gelijk aan de hypotheekrente over dat deel, verminderd met 1%. Het komt er dus op neer dat je over het resterende bedrag in het bouwdepot 1% rente betaalt. Bij een bouwdepot voor nieuwbouw krijg je zelfs de volledige rente over je bouwdepot vergoed.

Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op nn.nl voor meer informatie over Bouwdepot beheren.

Hypotheekadvies nodig?

Snel een afspraak, waar en wanneer u maar wilt. Eerste gesprek altijd vrijblijvend.

Maak een afspraak

Uw maximale hypotheek

Als u een nieuw huis op het oog heeft, wilt u zich geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek.

Bereken uw mogelijkheden

Uw situatie wijzigt

Het is mogelijk dat u ooit in een situatie komt waarin uw hypotheek ineens een zware last wordt.

Lees meer