Ga direct naar: inhoud

Vijf redenen om met een creditcard te betalen

De meeste mensen hebben een creditcard voor betalingen in het buitenland. Met een creditcard kun je namelijk overal ter wereld betalen en geld opnemen bij geldautomaten. Ook is een creditcard ideaal als je onverwacht grote uitgaven moet doen. Of als je online wilt shoppen. Maar een creditcard heeft nog veel meer voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat (online) creditcard-aankopen automatisch verzekerd zijn?


Vijf redenen om vaker met je creditcard te betalen:

1. Je bent automatisch verzekerd tegen schade, verlies en diefstal

Aankopen die je betaalt met je creditcard zijn bij veel creditcards minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Bij sommige creditcardmaatschappijen zelfs 365 dagen. Lees meer over de dekking, vergoeding en geldigheid van de verzekering op de Nationale-Nederlanden CreditCard.

2. Je rekent supersnel kleine bedragen af

Met de NFC-chip is het mogelijk om ‘contactloos’ te betalen; bedragen tot € 25,- kun je supersnel en zonder pincode afrekenen door je creditcard voor een betaalautomaat met het symbool ‘contactloos betalen’ te houden.
Handig voor het afrekenen van een kopje koffie, een krant of je dagelijkse boodschappen! Dit kan overigens tot een maximum van 5 keer per dag, met een maximum van € 75,- per dag. De Nationale-Nederlanden CreditCard is de eerste creditcard met een NFC-chip.

3. Je bent op reis extra verzekerd

Als je een reis hebt betaald met je creditcard, ben je bij de meeste creditcardmaatschappijen verzekerd voor vluchtvertraging, bagagevertraging, hulpverlening en reisongevallen. Extra kosten die je bijvoorbeeld als gevolg van de vertraging maakt, kun je dan claimen. Deze ‘Aanvullende CreditCardverzekeringen’ vervangen niet je standaard reisverzekering. De Nationale-Nederlanden CreditCard biedt deze aanvullende verzekeringen.

4. Je kunt veilig (online) betalen

Net als je andere betaalpassen, hebben creditcards een pincode. Dit maakt het gebruik ervan nog veiliger. Vraagt de betaalautomaat niet om je pincode, dan kun je gewoon je handtekening zetten. Ook online kun je veilig aankopen doen met je creditcard dankzij Verified by Visa (ook wel 3D Secure). Webshops die hierbij zijn aangesloten zullen je voordat ze je aankoop kunnen afronden, vragen om je wachtwoord in te vullen. Extra veilig shoppen dus.

5. Je helpt er anderen mee

Naast de voordelen van het gebruik van de kaart, steunen veel creditcardmaatschappijen ook goede doelen. Wist je bijvoorbeeld dat elke keer als jij betaalt met onze creditcard, dat wij dan 10 eurocent doneren aan de LINDA.foundation? Deze stichting is een initiatief van Linda de Mol en zet zich in voor Nederlandse gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben.

Probeer onze nieuwe creditcard het eerste jaar gratis

Ben je benieuwd geworden naar de Nationale-Nederlanden CreditCard? Vraag de kaart online aan en gebruik de creditcard het eerste jaar helemaal gratis. Daarna kost hij slechts € 20,-. Daarmee is deze creditcard een van de goedkoopste van Nederland. Met zijn unieke design is hij een opvallende verschijning in je portemonnee. Een absolute aanrader dus!