Ga direct naar: inhoud

Hoger rendement op je vermogen? Beleggen is een optie!

06 juni 2018

Je hebt ongetwijfeld geld op je spaarrekening gestald. Of dit nu op een spaarrekening van Nationale-Nederlanden of een andere bank is, het staat er veilig en je ontvangt er rente over.  De rente is echter zo laag, dat je spaargeld bijna geen rendement maakt. Heb je er wel eens over nagedacht om een deel van je geld te (laten) beleggen? Beleggen biedt historisch gezien hogere rendementen waardoor je meer uit je spaargeld kan halen. Maar beleggen kent meer onzekerheid dan sparen. Daar moet je tegen kunnen.

Een mooi vermogen voor mooie doelen

Ongeacht je leeftijd of levensfase, je hebt altijd wel plannen, van groot tot klein, en sommige spelen al binnenkort terwijl anderen pas over vele jaren actueel worden. Misschien wil je voor later een aanvulling op je pensioen of extra aflossen op je hypotheek. Ook je kind laten studeren is een mooi doel, of misschien wil je eens een sabbatical inlassen voor jezelf?

Wat je doel ook is, extra vermogen is in bijna alle gevallen noodzakelijk. Beleggen rendeert op de lange termijn beter dan de spaarrente. Daarom kan het verstandig zijn om geld te laten beleggen voor doelen die pas later spelen. Met Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden investeren onze beleggingsexperts jouw geld zorgvuldig, rekening houdend met jouw doelen en risicoprofiel.

Verschillende doelen, verschillende beleggingsvormen

Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt met beleggen, zijn er op maat gesneden beleggingsmogelijkheden. Het verschilt nogal of je vermogensgroei nastreeft om je kinderen schuldenvrij te laten studeren of dat je op zoek bent naar extra vermogen om over 5 jaar die wereldreis te maken. Onze beleggingsexperts bepalen daarom samen met jou het risicoprofiel dat het best past bij je persoonlijke doelen. Van defensief tot meer risico zoekend. Het is onze taak om voor jou het optimale evenwicht tussen risico en rendement te bepalen. Zo hebben we over de jaren 2013-2017 voor het risicoprofiel waarmee je het minste risico loopt een gemiddeld jaarlijks rendement van 3,19% behaald en voor het meest risicovolle profiel maar liefst 9,77%. Let wel: de waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Laagdrempelig

Je geld laten beleggen is al lang niet meer alleen weggelegd voor diegenen met een groot vermogen. Bij Nationale-Nederlanden kun je bijvoorbeeld al een Beheerd Beleggen-rekening openen vanaf een eenmalige inleg van € 1.000,- of een maandelijkse inleg van € 50,-.

De experts voeren de regie, maar jij bent de baas

Beleggen is een vak apart. Als je je doelen en het risicoprofiel dat het beste bij je past hebt bepaald, dan wordt het geld dat je inlegt volgens dit profiel belegt in diverse beleggingsfondsen. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en worden continu gemonitord door ons team van experts. Indien nodig wordt de beleggingsportefeuille aangepast met het doel om voor jouw risicoprofiel een zo goed mogelijk rendement te behalen, gegeven het risico dat je kunt en wilt lopen. Onze beleggingsexperts zijn hier iedere dag vol overgave mee bezig. Ook heb je bij NN 24/7 inzage in de prestaties van je portefeuille en zul je van ons regelmatig een toelichting ontvangen op deze prestaties.

Jij bepaalt zelf met hoeveel van jouw geld je wilt beleggen en wanneer je geld inlegt of opneemt. Je bent hier helemaal vrij in.

Geld is een middel en geen doel

Heb je jouw vermogensdoelstellingen behaald? Gebruik het dan ook om je dromen te realiseren. En blijft er nog vermogen over? Dan kun je dit rustig door laten renderen op je beleggingsrekening voor nieuwe doelen. Lukt het onverhoopt toch niet om voldoende vermogen te hebben op het moment dat je het geld wilt gebruiken? Dan zal je jouw plannen moeten bijstellen.

Meer weten?

Kijk op Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden voor meer informatie.

Start met Beheerd Beleggen

  • Uw beleggingen uitbesteden aan onze experts
  • Aantrekkelijk rendement
  • Al vanaf € 50,- inleg per maand of vanaf € 1.000,- eenmalig
  • Dagelijks opzegbaar

Ontvang nu € 60,-* cadeau

Start nu met Beheerd Beleggen en je ontvangt tijdelijk € 60,-* cadeau.

* Lees de actievoorwaarden

Lees meer over Beheerd Beleggen