Ga direct naar: inhoud

Dit is wat u moet weten voordat u begint met beleggen

Vermogen opbouwen door sparen of beleggen?

12 september 2017

Zelf vermogen opbouwen wordt steeds belangrijker. Bijvoorbeeld voor de studie van uw kind, de aflossing van uw hypotheek of als aanvulling op uw pensioen. De minst risicovolle manier om uw geld opzij weg te zetten is op een spaarrekening. Maar doordat de inflatie op dit moment hoger is dan de spaarrente, neemt uw koopkracht af. Het geld op uw spaarrekening wordt relatief minder waard. Wilt u meer rendement halen uit uw geld en kunt u uw geld voor langere tijd missen? Dan kan beleggen of een combinatie van sparen en beleggen een goede optie zijn.

Wat is beleggen?

U belegt uw geld met als doel om meer rendement te behalen. U kunt in verschillende zaken beleggen, bijvoorbeeld in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Maar ook in bijvoorbeeld vastgoed of kunst. Er zijn verschillende vormen van beleggen en u kunt bij verschillende partijen terecht. Wat zijn uw doelen met beleggen en welke vorm van beleggen past bij u? Nationale-Nederlanden helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Offensief of defensief beleggen?

U bepaalt zelf hoeveel risico u wilt of kunt lopen met beleggen. In principe is de regel: hoe hoger het risico, hoe hoger het mogelijke rendement. Maar vergeet niet dat risico bij beleggen óók betekent dat uw vermogen minder kan worden. Beleggingsprofielen variëren van zeer defensief, neutraal tot zeer offensief. Beleggers met een defensief profiel willen of kunnen niet te veel risico nemen. Zij moeten genoegen nemen met een kleinere kans op een hoger rendement. Offensieve beleggers hebben een grotere kans op hogere rendementen maar accepteren daarmee ook een hoger risico dat hun vermogen minder wordt.

Welke vorm van beleggen past bij mij?

Uw voorkeuren voor beleggen zijn heel persoonlijk. Allereerst is het verstandig te bepalen of u zelf wilt beleggen of dat u het wilt laten doen. Er zijn drie vormen: zelf beleggen, zelf beleggen met advies of uw beleggingen uitbesteden: vermogensbeheer. Bij vermogensbeheer besteedt u het beleggen van uw vermogen uit aan beleggingsexperts. U geeft uw beleggingen dus uit handen en hoeft zelf geen beleggingsexpert te zijn of er zelf dagelijks naar om te kijken. Nationale-Nederlanden biedt u die mogelijkheid met Beheerd Beleggen.

Wat is Beheerd Beleggen?

Bij Beheerd Beleggen besteedt u uw beleggingen uit aan de experts van Nationale-Nederlanden. Zij beheren de beleggingen op basis van het beleggingsprofiel dat het best bij u past. U kunt zelf uiteraard de resultaten altijd volgen via mijn.nn en de NN App. Beheerd Beleggen biedt de combinatie van gemak, flexibiliteit en inzicht.

Onze beleggingsexperts beleggen voor u op een manier die bij u past

Wanneer u begint met Beheerd Beleggen, bekijkt u eerst wat bij u past. Zodat onze experts uw geld beleggen op basis van uw persoonlijke situatie, uw doel(en) en uw beleggingsprofiel. Met een vragenlijst wordt uw persoonlijke beleggingsprofiel bepaald. Dit beleggingsprofiel bepaalt de inhoud van de beleggingsportefeuille en geeft een indicatie van het risico dat u loopt. Zo wordt beleggen bij Nationale-Nederlanden echt persoonlijk.

Wat voor belegger u bent hangt af van uw persoonlijke situatie en uw eigen keuzes. Is beleggen iets voor u? Lees hier meer of neem contact op met uw financieel adviseur.

Start met Beheerd Beleggen

  • Je beleggingen uitbesteden aan onze experts
  • Aantrekkelijk rendement
  • Al vanaf € 50,- inleg per maand of vanaf € 1.000,- eenmalig
  • Dagelijks opzegbaar

Lees meer over Beheerd Beleggen

Gratis informatiepakket

Wil je meer informatie over Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden? Vraag dan gratis en vrijblijvend het informatiepakket Beheerd Beleggen aan.

Vraag je informatiepakket aan